Published On: Sri, stu 3rd, 2021

2,5 milijuna USD odštete zbog dijeljenja fotografija s mjesta nesreće Kobea Bryanta

Dvije obitelji, čiji su članovi poginuli u padu helikoptera u kojem je život izgubio i američki košarkaš Kobe Bryant u siječnju 2020., dobit će 2,5 milijuna dolara odštete zbog ilegalnog dijeljenja fotografija s mjesta nesreće.

Sporazum o odšteti objavljen u utorak ne odnosi se na udovicu košarkaške zvijezde koja je podnijela tužbu protiv neovlaštenog dijeljenja fotografija, prenosi Hina.

Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kći Gianna i još sedam osoba poginulo je u padu helikoptera 26. siječnja 2020. zapadno od Los Angelesa.

Jedine osobe koje su imale pravo fotografirati mjesto katastrofe bili su istražitelji agencije zadužene za sigurnost prijevoza  (NTSB) i službenici pravosudne medicine.

No policajci i vatrogasci iz okruga Los Angelesa snimali su scene nesreće i žrtve mobitelima i dijelili ih s drugim osobama zbog čega je ubrzo izbio skandal.

Obitelji žrtava podnijele su tužbu protiv lokalnih vlasti zbog nezakonita dijeljenja fotografija.

Odvjetnici koji su zastupali okrug Los Angeles preporučili su u izvješću da se postigne sporazum s obiteljima kako bi se izbjegao nastavak sudskog procesa koji je već stajao 1,3 milijuna dolara.

Matthew Mauser, čija je supruga bila jedna od žrtava nesreće, treba dobiti 1,25 milijuna dolara odštete kao i J.J i Alexis Altobelli koji su u nesreći izgubili roditelje i sestricu.

Ročište u sudskom postupku koji je pokrenula Vannessa Bryant, supruga Kobea Bryanta, zakazano je za veljaču 2022.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare