Utorak, 16 travnja, 2024

1151 miijarder na svijetu: Tko su i od kuda dolaze?

Must Read

U svijetu danas živi 1151 osoba s bogatstvom većim od milijardu dolara. Među njima je 326, odnosno gotovo jedna trećina, Amerikanaca. Tom probranom društvu uskoro će se pridružiti još nekoliko osoba, među kojima je i kraljica pop-glazbe Madonna (55). I dok među današnjim američkim milijarderima prevladavaju burzovni mešetari poput Warrena Buffetta, Georgea Sorosa…, tehnološki giganti kao što je Bill Gates iz Microsofta ili Lary Ellison iz Oraclea, ekipa koja se opasno približila i kuca na vrata kuće milijardera većinom dolazi s estrade, piše Večernji.

Predvodi ih pop-ikona Madonna čije se sadašnje bogatstvo procjenjuje na više od 500 milijuna dolara. No poznavatelji financijskig tržišta uvjereni su da će ona taj svoj imetak uskoro udvostručiti.

Kao glavni argument ističu to što je samo lani svoje bogatstvo povećala dva i pol puta – sa 200 na 500 milijuna dolara. Madonna je samo na turneji 2012. zaradila 300 milijuna dolara!

Uz glazbene nastupe Madonna puno zarađuje i svojim udjelima u modnoj industriji. Također, bavi se i trgovinom nekretninama i umjetninama. Suvlasnica je i u koncernu koji proizvodi napitke “Vita Coco”.

Jedini glazbenik koji se već nalazi u društvu milijardera je Beatles Paul McCartney.

Drugi veliki kandidat za klub milijardera je također Amerikanac David Copperfield (57). Taj mađioničar i iluzionist do sada je uspio “isčarobirati” oko 800 milijuna dolara.

Nijedan solo umjetnik ne prodaje toliko ulaznica za svoje nastupe kao taj mađioničar. Osim megauspješnom prodajom iluzija Copperfield se bavi i iznajmljivanjem rajskih otoka. Naime, vlasnik je 11 otoka na Bahamima koje daje u najam najbogatijoj klijenteli po astronomskim cijenama.

Među američkim milijarderima uskoro bi se mogao naći i jedan kauboj. Toby Keith (52) je pjevač country glazbe, a u karijeri zaradio je više od 300 milijuna dolara. No novac je počeo ubrzano oplođivati nakon što je postao vlasnik jednog lanca restorana brze hrane, a veliku zaradu donosi mu i njegova tvrtka koja proizvodi rakiju od agave “Wild Shot”.

Koliko je to uopće milijardu dolara? Koliko bi za to trebao raditi prosječan Hrvat? S prosječnom mjesečnom plaćom od 5400 kuna, Hrvat bi za milijardu dolara (5,6 milijardi kuna) trebao raditi 86.154 godine (86 tisuća i 154 godine)! Mamutica u Novom Zagrebu najveća je stambena zgrada u Hrvatskoj. U njoj ima 1169 stanova. Danas u svijetu ima 1151 dolarski milijarder. Ako im još dodamo i Madonnu, čarobnjaka Copperfielda i kauboja Tobyja, ukupno će biti 1154 milijardera.
Dakle, kada bi svaki svjetski milijarder imao svoj stan u Mamutici, ostalo bi još 15 praznih stanova.

Večernji list

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -