Četvrtak, 18 travnja, 2024

Održan koncert – hommage prof. Vasiliju Buzmakovu

Must Read

Prijatelji, suradnici, učenici, ljubitelji glazbe i Mostarci svih profila oprostili su se večeras prigodnim koncertom od Vasilija Buzmakova, dugogodišnjeg profesora violine u Glazbenoj školi Ivana pl. Zajca i u Muzičkoj školi, te koncert-majstora Simfonijskog orkestra Mostar.

Prof. Buzmakov u Mostar je došao iz Rusije, i punih četrnaest godina djelovao ovdje kao glazbenik i glazbeni pedagog. Tijekom boravka u Rusiji tijekom školskih praznika ovoga ljeta, doživio je moždani udar te ubrzo i preminuo.

Večerašnjim koncertom mostarski su glazbenici htjeli odati počast svom kolegi, koji je svojim djelovanjem ostavio značajan trag na glazbenoj i obrazovnoj sceni našega grada.

Simfonijski orkestar Mostar, pod ravnanjem Damira Bunoze, na koncertu je izveo Air iz Bachove orkestralne suite br. 3, te Adagio u g-molu, čije se autorstvo pripisuje Tomasu Albinoniju. Solistice Monija Jarak i Nina Kadijević izvele su prvi stavak iz Pergolesijeva djela Stabat mater.

Akademski zbor Pro musica, koji je također sudjelovao na koncertu, otpjevao je Kerubinsku pjesmu ruskoga skladatelja Dmitrija Bortnjanskog, te skladbu Izbavi me Gospodine, koju je mo. don Dragan Filipović napisao za ovu prigodu.

Buzmakov koncert posveta Kosača2

Buzmakov koncert posveta Kosača5

Na koncertu je pred kraj prikazan video zapis, na kojem Vasilij Buzmakov izvodi temu iz filma Schindlerova lista, što je popraćeno srdačanim pljeskom prisutnih slušatelja.

Hommage prof. Vasiliju zaključen je izvedbom Lacrymose iz Mozartova Requiema.

bljesak.info

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sightcare
sightcare
3 months ago

SightCare supports overall eye health, enhances vision, and protects against oxidative stress. Take control of your eye health and enjoy the benefits of clear and vibrant eyesight with Sight Care. https://sightcarebuynow.us/

Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -