Četvrtak, 28 ožujka, 2024

1000 Ivana: Snimka Thompsonovog koncerta s Kupresa i na službenoj stranici Guinnessovih rekorda

Must Read

Guinnessov rekord u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednome mjestu srušilo je 30. srpnja ove godine čak 2325 Ivana koji su u Kupres pristigli iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja.

Na službenoj stranici Guinnesovih rekorda na poveznici koja govori o obaranju rekorda na Kupresu, gdje se okupilo najviše osoba sa istim imenom navode kako je za to zaslužna upravo Thompsonova pjesma “Moj Ivane” i još su stavili video koncerta gdje je nastupio.

Podsjetimo, u nastojanju da sruše svjetski rekord u broju Ivana okupljenih na istome mjestu, a sve prema onoj staroj “Vratit će se Ivan s tisuću momaka”, u Kupresu su ih htjeli skupiti 1000.

Obiteljski dan, koji se slavi kao dan posvete tamošnje crkve Svete Obitelji, dobio je novu dimenziju. U želji da promiče prirodne ljepote, turističke potencijale, tradiciju i vrijednosti kupreškog kraja – udruga “Kupreški kosci” organizirala je manifestaciju “Tisuću Ivana” koja je okupila osobe svih dobi koje nose to ime, i srušili novi svjetski rekord.

Potporu održavanju ove manifestacije, koja će sljedeće godine, kako su najavili organizatori okupiti i obitelji Ivana, dala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

LJUDI VAŽNI ZA POVIJEST HRVATA U BIH: Ličanin Marko Mesić

Potomak je ugledne i junačke ličke obitelji. Rodio se u Brinju 1640. godine. Godine 1670. bio je župnik u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com