Published On: Wed, Jul 15th, 2020

​Zastupnički dom BiH danas ponovno o prijedlogu proračuna institucija BiH

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi na hitnoj sjednici trebao razmatrati Izvješće povjerenstva Kolegija o nastojanju za postizanje suglasnosti o Prijedlogu zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Kako je rečeno Feni u Parlamentarnoj skupštini BiH, Kolegij nije postigao suglasnost o predloženom zakonu, te će se Dom o njemu izjašnjavati u drugom krugu glasovanja. Poslovnikom Zastupničkog doma je definirano da, ako Kolegij Doma ne uspije postići suglasnost, odluku donosi većina od ukupnog broja zastupnika koji su prisutni i koji glasuju, uz uvjet da glasovi „protiv“ ne sadrže dvije trećine ili više zastupnika izabranih iz svakog entiteta.

Zastupnički dom državnog parlamenta je na hitnoj sjednici 9. srpnja, u prvom čitanju, razmatao Prijedlog zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, koji je prilikom glasovanja dobio opću, ali ne i potrebnu entitetsku većinu, te je upućen Kolegiju na usuglašavanje.