Published On: Uto, sij. 30th, 2018

​Svjetski nagrađivana hercegovačka vina na ‘Sarajevo vino festu 2018’

Sve je spremno za međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo vino fest 2018“, koji će se 8. i 9. veljače održati u sarajevskom hotelu Holiday.

Tijekom prethodnih godina ovaj jedinstveni događaj stekao je regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića, te velikog broja predstavnika gastro industrije mliječnih i mesnih proizvoda.

– I ove godine za „Sarajevo vino fest“ vlada veliko zanimanje, tako da očekujemo više od 80 izlagača. Posjetitelji festivala u dva dana uživat će u odabranim proizvodima koje će im prezentirati izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne gore, Makedonije, a, tradicionalno, najveći broj izlagača je iz BiH. Uz odličnu ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioce očekuje i bogat kulturno zabavni program – poručili su iz organizacijskog odbora međunarodnog festivala vina i gastronomije „Sarajevo vino fest 2018“.

Cilj festivala je promocija vinske industrije i kulture vina, turizma i ugostiteljstva, proširenje gastro ponude Bosne i Hercegovine, kao i promjena imidža BiH, u promociji i razvoju sajamskog i festivalskog turizma.

– Posebno nam je drago što će posjetitelji imati priliku da probaju i najbolja hervegovačka vina, kao što su  “Crnjac & Zadro Žilavka” i “Crnjac & Zadro Blatina”, koja su na Decanter World Wine Awards 2017. osvojile nagradu Platinum – Best Central & Eastern European white & red wine. To je veliki uspjeh za sve vinare u Bosni i Hercegovini – kažu organizatori.

Podsjetimo, prošle godine festival je okupio brojne poznate osobe iz kulturnog i javnog života BiH, kao što su Halid Bešlić, Moamer Kasumović, Elmir Jukić, Nijaz Skenderagić, Amela Radan, Zlatko Arslanagić Harbe, a svi oni su najavili dolazak i na „Sarajevo vino fest 2018“.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer