Published On: Pon, ruj 24th, 2018

​Švicarci angažirali tim profesionalaca za oslobađanje taoca s broda

‘Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je putem Veleposlanstva RH u Bernu u stalnom kontaktu s Kriznim menadžmentom švicarskog MVP-a i brodarskom kompanijom’, objavljeno je u ponedjeljak, vezano uz otmicu hrvatskog pomorca u Nigeriji.

I potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Krstičević rekao je u ponedjeljak da se prikupljaju informacije kako bi se vidjelo što se može učiniti za hrvatskog pomorca kojega su s ostalim članovima posade sa švicarskog teretnog broda oteli nigerijski pirati. “Koliko imam informacije, Ministarstvo vanjskih poslova provjerava kako da se dođe do tih informacija da vidimo što možemo i moramo učiniti u korist hrvatskog pomorca,” rekao je Krstičević novinarima.

Švicarska kompanija Massoel Shipping angažirala je poseban tim kako bi osigurali oslobađanje 12 članova posade otetih s njihovog teretnog broda u Nigeriji, priopćilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak, potvrđujući kako je slovenski državljanin među zarobljenima. Osim Hrvata i Slovenca, oteto je i sedam muškaraca iz Filipina, te po jedan iz  BiH, Rumunjske i Ukrajine.

“Massoel Shipping je angažirao profesionalno osposobljen tim koji je ovlašten za rješavanje tog pitanja”, objavljeno je iz slovenskog ministarstva, uz napomenu i kako je brodovlasnik u kontaktu s obiteljima otetih pomoraca, prenose SeeNews.

Nigerijski gusari oteli su, podsjetimo, 12 članova posade švicarskog teretnog broda Glarus, među kojima je i jedan hrvatski i jedan bh. državljanin, javile su prošle noći agencije, a potvrdila švicarska brodarska tvrtka Massoel.

Sindikat pomoraca Hrvatske je na vezi s kolegama iz švicarskog sindikata i navodi da brodarska tvrtka Massoel nastoji riješiti nastalu situaciju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare