Published On: Sri, stu 20th, 2019

​Skinula majicu i spasila koalu iz požara: Zavijala je od bolova

Žena koju su predstavili samo kao Toni vidjela je koalu kako prelazi cestu na požarištu kraj Long Flata u Australiji. Vidjevši da je nesretna životinja opečena te dezorijentirano srlja u vatru, skinula je majicu te potrčala u pomoć, piše Huffington Post.

Toni je medijima rekla da je ozlijeđenu koalu potom prevezla do obližnje bolnice za koale u Port Macquarieu koja trenutačno zbrinjava 15 tih životinja. Populacija koala u zemlji je ozbiljno ugrožena zbog sve većeg broja požara, a samo u ovoj sezoni vlasti strahuju da ih je poginulo oko 350.

Toplije vrijeme donijelo je klimatske promjene koje mijenjaju životne uvjete ovih životinjica, a njihovo područje smanjila je i deforestacija, kazao je Kames Tremain iz Nature Conservation Council u New South Walesu, piše HuffPost.

Razarajući požari će uništiti neke ključne centre ove populacije, a isti će rezultat imati i podizanje temperature zraka, dodao je pojašnjavajući da viša temperatura utječe na nutritivne vrijednosti lišća koje koale jedu, prenosi pogled.ba

U Queenslandu su dresirali mješanca kojem su dali ime Bear kako bi pronalazio i spašavao koale nakon što njihovim područjem prođu požari. Bear također može pronalaziti napuštene bebe koale u divljini. Dosad je pronašao na stotine koala.

Procjena je kako u Australiji živi od 50.000 do 100.000 koala. Uglavnom borave u šumama eukaliptusa u istočnim državama i u obalnom pojasu. Mogu doživjeti do 20 godina, a mlade nose u tobolcu i spavaju po 18 sati na dan.

Zbog visokih temperatura i požara koji dodatno zagrijavaju zrak, vlasti su najavile da će poduzeti nove korake. U požarima je dosad poginulo šest ljudi, a stradalo je više od 303 kuće.

Samo u srijedu diljem zemlje gorjelo je na 54 mjesta, a od toga 22 požara nisu bila pod nadzorom. Više od 1000 vatrogasaca uz pomoć 90 kanadera pokušava ugasiti vatru,prenosi 24sata.hr

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare