Published On: Čet, stu 9th, 2017

​IMA LI BH PUTOVNICU PO BABI? Sin Osame bin Ladena pozvao muslimane na terorističke napade na SAD

Sin Osame bin Ladena pozvao je džihadiste da terorističkim napadima na SAD osvete smrt njegovog oca.

“Pozivam muslimane da se osvete Amerikancima, ubojicama Šeika, osobito onima koji su sudjelovali u tom odvratnom zločinu”, rekao je Hamza bin Laden u audio snimci objavljenoj na propagandnim kanalima al-Kaide.

Hamza je u dugom govoru svog oca nahvalio kao “junaka muslimana diljem svijeta koji je promijenio duh džihada”. Također je nahvalio talibane u Afganistanu, ali nije spomenuo ISIS, od kojeg se al-Kaida rastala nakon borbi za prevlast u 2014. godini.

“Oslobodite svoje zemlje od križarske vlasti”

Hamza je pozvao muslimane da “oslobode svoje zemlje od križarske vlasti” i uspostave šerijatski zakon. Izjavio je da poziva “potlačene muslimanske mase da ustanu protiv tlačenja i tiranije i pobune se protiv Amerike”, objavio je Long War Journal.

Jean-Marc Rickli iz Ženevskog centra za sigurnosnu politiku (GCSP) rekao je da je izjava objavljena “u pravo vrijeme jer al-Kaida želi privući bivše borce ISIL-a”, koji doživljava najveće poraze i gubitke teritorija.

“Al-Kaida će vjerojatno ponovo napasti zapad”

CIA je nedavno objavila prve snimke Hamze bin Ladena u odrasloj dobi, a prije toga je bio viđen samo na fotografijama iz djetinjstva. Analitičari su upozorili da bi mogao naslijediti svog oca kao vođa al-Kaide, koja prijeti napadom na Zapad, prenosi Index.hr.

“Ne bismo smjeli zanemariti sve veću prijetnju al-Kaide, koja će vjerojatno ponovo napasti Zapad”, izjavio je Rickli.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x