​Nova politička stranka u BiH: Senad Šepić predsjednik Nezavisnog bloka

Prva konvencija novog političkog projekta – Nezavisni blok počela je u Parlamentarnoj skupštini BiH, na kojoj su predstavljeni članovi bloka, detalji Platforme o oslobađanju i pokretanju BiH, te ideje s kojima Nezavisni blok građanima želi ponuditi drugačiji i odgovorniji pristup u politici.

U prvom djelu održana je Osnivačka skupština, na kojoj je 60 osnivača s prostora BiH donijelo odluku o osnivanju Nezavisnog bloka i izabralo novo rukovodstvo na čelu s predsjednikom Senadom Šepićem iz Cazina.

– Danas smo i formalo pokrenuli novu političku priču u BiH. Nezavisni blok će biti alternativa postojećim političkim elitama i njihovom načinu vladavine. U fokusu će biti novi ljudi, ljudi koji su sposobni i oni koji nisu imali priliku da se dokažu. Vrijeme je za novu politiku i vjerujemo da će građani prepoznati našu namjeru da oslobodimo i pokrenemo BiH u eURopsku perspektivu – izjavio je Šepić.

Na konvenciji prisustvuje veliki broj međunarodnih gostiju i predstavnika poput Johna Haywarda, izaslanika britanske Konzervativne stranke ThereseMay, a telegrame podrške uputili su predstavnici Europske narodne stranke, njemačkog CDU-a Angele Merkel, bivši Visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling i ostali dužnosnici.

Pored osnivača Nezavisnog bloka, Senada Šepića, Fuada Kasumovića, Sadika Ahmetovića, Salke Sokolovića, na konvenciji će govoriti i ekonomski eksperti Admir Čavalić i Faruk Hadžić, Kemal Dizdarević, Sadija Klepo, Darko Jotanović, Ivana Grgić, Muharem Karamujić, Marijana Šećibović, Azra Atagić Ćatović, te studenti i aktivisti Fatima Muftić iz Vareša i Kemal Alispahić iz Zenice, navodi se u priopćenju Nezavisnog bloka.

more recommended stories