Published On: Sat, Jul 8th, 2017

​Nasilje u Hamburgu nastavljeno i tijekom noći: Ozlijeđeno 197 policajaca, 83 uhićeno

Žestoki sukobi između policije i prosvjednika koji su izbili u četvrtak pred početak summita G20, nastavili su se i tijekom noći. Na ulicama je oko 15 tisuća policajaca, a zatražene su i dodatne snage.

Policija je priopćila kako je od četvrtka, kada su prosvjedi počeli ozlijeđeno 197 policajaca, a uhićeno je najmanje 83 osoba.

Prosvjednici su bacali molotovljeve koktele, palili automobile, a zabilježne su i provale u trgovine, javlja CNN.

Strani mediji javljaju kako je dio prosvjednika miran i miroljubiv, no drugi dio nastavlja s provokacijama a policija odgovara vodenim topovima i suzavcem. Žestoki sukobi između policije i prosvjednika koji su izbili u četvrtak pred početak summita G20, nastavili su se i tijekom noći. Na ulicama je oko 15 tisuća policajaca, a zatražene su i dodatne snage. Policija je priopćila kako je od četvrtka, kada su prosvjedi počeli ozlijeđeno 197 policajaca, a uhićeno je najmanje 83 osoba.  Prosvjednici su bacali molotovljeve koktele, palili automobile, a zabilježne su i provale u trgovine, javlja CNN. Strani mediji javljaju kako je dio prosvjednika miran i miroljubiv, no drugi dio nastavlja s provokacijama a policija odgovara vodenim topovima i suzavcem.