Published On: Sri, lip 26th, 2019

​Na Rabu hitna evakuacija zbog curenja plina, sve službe na terenu

Mještani grada Raba u Plovanovoj ulici u ponedjeljak su prijavili da osjećaju miris plina, javlja portal 24 sata. Utvrđeno je da je izvor podzemni spremnik plina jednog od hotela. Iz sigurnosnih razloga evakuiran je dio građana. I danas su od ranih jutarnjih sati na terenu dežurne službe koje mjere kolika je koncentracija propan-butana i ugljičnog monoksida.

– Imamo perioda kad je koncentracija plina u redu, što se tiče eksplozivnih situacija. Zatim se ponovno pojave pojedini džepovi plina s eksplozivnim koncentracijama. Kako utvrđujemo nove pojave plinskih džepova tako poduzimamo mjere u zaštiti građana i njihove imovine, izjavio je zapovjednik DVD-a Rab Milivoj Ličina.

Nakon prijave u Plovanovoj ulici na teren su izašli vatrogasci, policija, djelatnici komunalnog poduzeća, protupožarni inspektor i komunalni redar te su napravili zonu sigurnosti od 100 metara.

Mjerni instrumenti ukazivali su na visoku koncentraciju plina (i do 100%) i ugljičnog-monoksida i utvrđeno je da je izvor podzemni spremnik plina jednog od hotela. Nakon toga privremeno su preseljeni stanari iz Ulice Biskupske drage, Ulica Dinka Dokule i Plovanove ulice. Tijekom noći na utorak, zbog sigurnosnih razloga, bile su zatvorene i ceste oko hotela.

Nakon što je u jutarnjim satima utorka ponovno mjerenje pokazalo prisutnost propan-butana i ugljičnog monoksida, odlučeno je da se iz preventivnih i sigurnosnih razloga ponovno privremeno izmjeste stanari dijelova ulica: Ulica Biskupska Draga, Ulica Dinka Dokule, Plovanove ulice kao i gosti hotela, ukupno 75 ljudi, prenosi HRT.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare