Published On: Pon, lis. 8th, 2018

​Mostarka Isidora Čarapina na prestižnom natjecanju za titulu Miss Universe

Mostarka Isidora Čarapina na prestižnom natjecanju za titulu Mister & Miss Universe.

Mostar će prvi put imati jednu natjecateljicu na prestižnom natjecanju za titulu Mister & Miss Universe. Riječ je o Isidori Čarapini (22), koja se za ovo natjecanje pripremala u teretani body building klub BBK Mostar pod budnim okom vlasnika i trenera, supružnika Elme i Elvedina Škaljića.

Uz rigorozan program treninga i režim prehrane, ova mlada Mostarka priprema se da vrhunskom izvedbom i postignućima zasija na pozornici Mister & Miss Universe. Uz sve uspjehe koje ovaj klub inače u svojoj povijesti ima, Elvedin Škaljić, jedan od Isidorinih trenera, je ujedno i predsjednik NABBA WFF za Bosnu i Hercegovinu.

Isidora će 13. listopada u talijanskom Tarantu predstavljati BiH na popularnom natjecanju Mister & Miss Universe. Što se tiče priprema, one su obavljene u rekordno kratkom vremenu, za čak 40 dana, kazao nam je trener Škaljić.

Cijela priča počela je tako što je Isidora došla u teretanu BBK Mostar kako bi dobila certifikat i potrebne licencije. Radeći s njom treneri su uočili izniman Isidorin potencijal i na njihov prijedlog ona se odlučila pojaviti na jednom velikom prestižnom natjecanju.

 

Prvenstveno smo se spremali za natjecanje Svjetski kup NABBA WWF koje se trebalo održati u Crnoj Gori, međutim to je natjecanje ipak otkazano iz nama za sada nepoznatih razloga. Pošto mi pripadamo određenoj body building federaciji htjeli smo da Isidora izvede svoje prvo natjecanje isključivo u toj federaciji. Sukladno ugovoru koji imamo s pripadajućom federacijom bili smo prisiljeni našu natjecateljicu Isidoru izvesti na sljedeće natjecanje, a to je ovo u Italiji za miss Universe iako je riječ o drugoj federaciji. Razlog je i to što se sljedeće veće natjecanje u nama pripadajućoj federaciji uskoro održava u SAD-u, ali nismo u mogućnosti naći se na tom natjecanju”, kazao je trener Škaljić.

Isidora se nada odličnom plasmanu ohrabrena teškim pripremama i nadzorom iskusnih trenera, ali i riječima velike body building i fitness legende Nusreta Čustovića Nune, koji smatra kako se mlada mostarska natjecateljica zasigurno može naći među prva tri mjesta.

Ogromno iskustvo koje u ovom sportu imaju Elma i Elvedin Škaljić te pomoć u psihološkoj i pripremi forme zbog koje je čak iz SAD-a potegao čuveni Nusret Čustović ogroman su potencijal koji je do savršenstva klesao tijelo mlade mostarske nade bodybuildinga i fitnessa Isidore Čarapine kojoj samo možemo poželjeti da se iz Italije vrati s jednim od trofeja, a sudeći prema treningu kojem smo i sami prisustvovali nema nikakve sumnje da će dostojno predstavljati BiH.