Published On: Ned, ruj 24th, 2017
#3rd | By Desk

​MOSTAR: Danas koncert vojnih orkestara Velike Britanije i BiH

Koncert puhačkog vojnog orkestra iz Velike Britanije Corps of Army music CAMUS i Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH bit će upriličen danas, 24. rujna, s početkom u 18 sati u Mepas Mallu u Mostaru.

Nakon fantastičnih koncerta koji su ovih dana održani u Zenici, Doboju, Tuzli i Sarajevu, u nedjelju će i Mostarci moći uživati u vojnim koračnicama, klasičnim kompozicijama, ali i popularno-zabavnoj muzici koja će biti izvedena pod dirigentskom palicom starijeg narednika Will Casson Smitha i pukovnika Tomislava Sušca.

Corps of Army music CAMUS jedan je od najvećih britanskih orkestara koji postoji preko 300 godina i nastupa na najznačajnijim državnim manifestacijama i ceremonijama poput onih koje se priređuju u ime kraljice Elizabete II i princa Charlesa.

Organizatori koncerata, Ured vojnog atašea Britanskog veleposlanstva i Ministarstvo obrane BiH poručuju da su ovi glazbeni događaji rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne suradnje, kroz koju su do sada upriličeni mnogobrojni nastupi, studijske posjete, različite obuke, kao i suradnja na drugim poljima./HMS/