Published On: Pon, pro 23rd, 2019

​Mektić došao na saslušanje u Tužiteljstvo BiH: Kad ovo prođe još ću ih direktnije prozivati

 

Dragan Mektić, koji na funkciji ministra sigurnosti BiH broji posljednje sate, jutros je došao saslušanje u Tužiteljstvo BiH. Novinarima je prije toga poručio kako je riječ o stalnom pokušaju njegove diskreditacije.

Pozvan je zbog istrage o projektu regionalnog karaktera u kojem su sudjelovale Bosna i Hercegovina i Crna Gora, a kojeg je financirala Europska unija.

“Ovi pozivi su stalni pokušaj moje diskreditacije, dovođenje u vezu s nekim kriminalom zato što sam organizirao proteste, zato što sam govorio da je to institucija koja urušava ustavni i pravni poredak ove države”, kazao je Mektić.

Napomenuo je kako su izvučeni određeni ugovori iz 2013. godine kada nije uopće bio ministar.

“Ugovor je besprijekorno implementiran, 200 tisuća KM je bilo od Europske unije. Postojao je europski upravni odbor koji je provjeravao svaku transakciju”, rekao je Mektić.

Dodao je kako je nezavisna revizorska kuću vršila provjeru i nije našla nikakvu primjedbu.

“Opet prave neku farsu, da mene dovedu ovdje, da se stalno u medijima plasira priča kako sam uvezan s nekim kriminalom samo zato što sam ih prozivao javno da su najveći problem ove države”, kategoričan je Mektić.

Napominje kako je ovo deveta ili deseta istraga koju Tužiteljstvo pokreće protiv njega.

“Za SOA-u, kada sam iznio da pokušava da vrbuje naše građane, tri krivična djela sam dobio i saslušavan sam odmah sutradan”, istakao je Mektić.

Poručio je kako neće prestati s prozivkama.

“Ovu priču kad završim onda ću biti konkretniji i direktniji. Neću da budem žrtva bolesnika u Tužiteljstva”, zaključio je ministar Dragan Mektić,piše Klix.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare