​I to je BiH: Dobila posao nakon 40 godina na birou

Igle, konci i raznobojni materijali već tri desetljeća su svakodnevica Drvarčanke Brankice Dodig, koja za šivaćom mašinom stvara najljepše odjevne predmete, a odnedavno taj hobi postao joj je posao jer je ova vrijedna domaćica jedna od 80 žena koje su dobile posao u Tvornici za proizvodnju konfekcije “Jumko”.

Iako je završila srednju ekonomsku školu, Brankica nikada nije radila u struci. Prije rata kratko je bila zaposlena u tvornici tepiha, a potom je kao trgovac radila u Prnjavoru. Nije ni slutila da će nakon 40 godina provedenih na birou dobiti posao u tekstilnoj industriji.

“Drvar je, nažalost, ostao pust poslije rata. I ono malo stanovništva što se vratilo polako nestaje. Kada smo se vratili iz izbjeglištva 2002. godine i ognjište podizali iz pepela, nismo ni slutili da će tvornica iz Vranja otvoriti pogon u Drvaru i pružiti šansu svima koji žele da rade, bez obzira na stručnu spremu i godine. Pogon ‘Jumka’ velika je nada za opstanak ovog kraja”,   ispričala je za Glas Srpske Brankica, koja sa osmijehom odlazi svaki dan na obuku u tvornicu koja bi, prema najavama predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, trebalo biti službeno otvorena 29. siječnja.

Brankica kaže da posao za šivaćom mašinom nije težak i tko želi, može brzo savladati sve tehnike šivanja.

Ova šezdesetogodišnja Drvarčanka ponosna je majka kćerke i baka troje unučadi, a uskoro će četvrto unuče uveličati njenu radost.

more recommended stories