Published On: Pon, ruj 11th, 2017
#3rd | By Desk

​Hrvatska republikanska stranka: Ljubo, može li jedan kružni i za trajekte?

Dok se iste prometnice u Mostaru po nekoliko puta prekopavaju, asfaltiraju, pa opet kopaju, djecu O.Š. Ilije Jakovljevića je jutros obradovao produžetak sezone kupanja, jer gradska uprava ignorira zahtjeve građana i rješavanje problema plavljenja školskog dvorišta. Kad već ne odgovaraju na zahtjeve i ne rješavaju problem, a budući da su kružni tokovi ovih dana u modi u Mostaru, predlažemo jedan za čamce i trajekte u Centru 2.

Od 2015. do danas HRS je gradskoj upravi grada Mostara uputio jedno desetak zahtjeva za inspekcijski nadzor građevinskih radova u gradu Mostaru, kao i problema plavljenja dvorišta mostarskih škola, osobito OŠ Ilije Jakovljevića u naselju Centar 2. Do danas, ne samo da nije saniran problem, nego na niti jedan od naših zahtjeva gradska uprava se nije očitovala, iako je zakonski obvezna. Očigledno je dakle da aktualno vodstvo grada smatra grad svojim privatnim vlasništvom i ne osjećaju niti minimum obveze polaganja računa žiteljima ovog grada.

Kad već, dakle, ne prolaze zahtjevi utemeljeni na zakonskim procedurama, društvenoj odgovornosti i zdravom razumu, a znajući da su kružni tokovi nedefiniranih troškova izrade danas u modi, ovim putem gradonačelniku Ljubi Bešliću predlažemo projektiranje još jednog kružnog toka u Centru 2, i to za brodice i trajekte. Čak što više, moglo bi to biti vrlo dobro rješenje za problem Pelješkog mosta. Umjesto planirane „luke Neum“, uz malo truda BiH bi u Mostaru mogla dobiti izlaz na more. Uz malo arhitektonske inventivnosti, koje mi u gradskoj upravi imamo za izvoz, i dozu  beskonačnog kopanja bagerima, što je inače omiljeni sport gradske uprave Mostara, vrlo lako BiH može dobiti izlaz na more u Mostaru.

Nadamo se da će gradska uprava i naš beskonačni gradonačelnik uzeti u obzir naš prijedlog. Djeci i žiteljima poplavljenih naselja poručujemo da nađu malo dodatnog strpljenja, uz malo dobre volje naše gradske uprave, imat će školu i stanove s pogledom na more, a onda nam je samo nebo granica.

Silvio Bubalo
Predsjednik GO HRS Mostar