Published On: Čet, svi 10th, 2018

​Crnogorci odlaze raditi na plantažama marihuane u SAD-u

Veliki broj mladih iz Crne Gore odlazi u SAD raditi na plantažama marihuane, i nije riječ samo o niskokvalificiranim radnicima, sve češće u pitanju su i visoko obrazovani mladi ljudi.

Jedan dio mladih Crnogoraca odlazi raditi uz pomoć prijatelja i članova obitelji, jedan koristi usluge posrednika koji naplaćuju proviziju, a dio ih traži turističku vizu i onda u SAD-u radi na crno.

Kako piše Balkan Insight, oni se ne kaju zbog svoje odluke jer na ovaj način uspijevaju srediti svoje financijsko stanje i pomoći obiteljima. Na plantažama marihuane u SAD-u mogu zaraditi svoju mjesečnu plaću u samo jednom danu.

Kalifornijsko tržište marihuane u konstantnom je rastu, a do kraja godine će dosegnuti vrijednost veću od 3,7 milijardu dolara. U ovoj saveznoj državi marihuana se smije koristiti u medicinske svrhe od 1996. godine, a o ove godine postala je legalna i rekreativna upotreba.

Istovremeno, u Crnoj Gori je stopa nezaposlenosti krajem prošle godine bila oko 22 posto, a novinari iz kalifornijskog CIR-a kažu kako činjenica da visokokvalificirani radnici odlaze raditi fizički posao najbolje ilustrira koliko je loše stanje u crnogorskom gospodarstvu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare