Published On: Pon, kol 1st, 2016

​Bandić o lažnim prebivalištima: ‘Pustite ljude da žive gdje žele, i ja sam došao iz Hercegovine’

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić poručio je da će do druge polovice kolovoza biti odjavljeno oko 50 tisuća lažnih prebivališta.
Orepić je kazao da je do 26. srpnja, nakon pregleda na području cijele Hrvatske doneseno gotovo 11 tisuća odjava prebivališta te da bi ih u drugoj polovici kolovoza trebalo biti riješeno oko 50 tisuća, javlja Hina.
“Ovo je problem s kojim su se susretale sve lijeve i desne vlade i koji nisu htjele, mogle ili željele riješiti. Pored svega ostalog ovaj problem je uistinu velik, a posebno predstavlja izborni manipulativni potencijal, jer se u pojedinim krajevima doslovno uzurpirala vlast. To se ne smije dopustiti. Za problem su znale lijeve i desne vlasti, ali moram napomenuti da je ovo problem s kojim su manipulirale i manjinske skupine, pogotovo srpska zajednica u rubnim dijelovima Hrvatske koja je također koristila ovaj problem za ostvarivanje svojih političkih ciljeva”, rekao je Orepić.
Ustvrdio je i da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić “problematičan” po tom pitanju te da mu cilj nije “uređena država”.
“Gospodine Bandiću, nemate pravo na to”, poručio je Orepić, dodajući da Hrvatska treba biti “uređena država u kojoj će svatko imati jednaku šansu”.
Nakon što je policija utvrdila da u Zagrebu ima oko 25.000 lažnih prebivališta, ponajviše iz BiH, Bandić je ranije ovoga tjedna poručio da bi svi trebali poštivati zakone, ali da je on gradonačelnik svih Zagrepčana te da ljude ne treba dijeliti.
“Pustite ljude da žive gdje žele, u ovom gradu nitko nije višak i svi su dobrodošli. Ovaj grad su gradili najbolje kćeri i sinovi cijele Hrvatske i BiH. Sam sam ovdje došao prije 42 godine, nisam rođen u Zagrebu, ali svi imaju jednake prilike, ja sam primjer, i mogu izvući Hrvatsku iz krize”, kazao je Bandić.
Na pitanje kako je moguće da u metropoli ima toliko lažnih prebivališta, rekao je kako je to nedopustivo, ali da on s tim nema nikakve veze, kao ni koristi od lažno prijavljenih, Fena.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>