Published On: Uto, stu 2nd, 2021

ЈЕБО ВАС ВУКОВАР: I dok vrijeđa neinventivan je. Plagirao je parolu srpskih radikala iz 2016. godine

Nepoznati počinitelji razbili su 6.12. 2016 godine u središtu Novoga Sada šest izloga u kojima su se nalazile umjetničke fotografije s izložbe “Vukovar – ubijanje jednog grada”, objavila je agencija Beta.

Na razbijenim izlozima u jednom pasažu u glavnoj pješačkoj zoni napisano je: “Jebo vas Vukovar”.

Na jednom od izloga stajalo je “Idioti”.

Svi uvredljivi natpisi su bili na ćirilici.

Izložbu “Vukovar – ubijanje jednog grada” organizirali su u povodu 25. obljetnice ratnog razaranja Vukovara „Art klinika“ iz Novog Sada i Žene u crnom iz Beograda.

Autor fotografija je bio Srđan Veljović.

“Izložba koja je trajala mjesec dana, iznijela je na vidjelo ono što većina ljudi u ovoj zemlji nije željela niti želi znati – zločine u Vukovaru. Izložba je i čin suosjećanja, solidarnosti i odgovornosti prema žrtvama zločina u Vukovaru”, pisalo je u opisu izložbe.

Autor Srđan Veljović rekao je na otvaranju izložbe da mu je namjera da kroz fotografije opomene na uništavanje Vukovara, kako se budućim generacijama više nikada ne bi dogodile takve strahote, prenosi  Beta.

Nikola Džafo iz „Art klinike“ naveo je da nije slučajno što je izložba postavljena baš u Novom Sadu, jer je to prigoda da se taj grad prisjeti uloge koju je tadašnji Novosadski korpus bivše Jugoslavenske narodne armije imao u uništavanju Vukovara.

Vukovar je velika mrlja na savjesti građana Vojvodine, rekla je agenciji Staša Zajović iz organizacije Žene u crnom, ali je i dodala da je Vojvodina u to vrijeme, prije 25 godina, bila sjedište antiratnog i građanskog otpora režimu Slobodana Miloševića.

I tako se zatvorio puni  krug. Dežulović po Hercegovini reklamira film s odbjeglim ratnim zločincem, ustašom Miroslavom Hrstićem, kumom Štefice Galić i piše kolumne u kojima koristi rečenicu “Jebo vas Vukovar” kao clickbait. Plagirajući istu tu praksu srpskih radikala iz Novog Sada kada su istom tom rečenicom clickbaitali pokušaj uništenja izložbe o Vukovaru.

Mediji u RH i BIH masovno napadaju one koji su poludjeli na Dežulovićevu izjavu.

Svatko drugi, da je napisao nešto slično, no upereno prema komunističkim simboličkim punktovima, bio bi canceliran.

Primjerice “Jebala vas Narodnooslobodilačka borba, jebala vas Sutjeska”.

Pretužno je kakvi medijski zaštićeni reptili bljuju vatru po  bivšim republikama nekadašnje Jugoslavije.

I prestrašno je do razine boli u kostima, i udarca maljom u potiljak, kako ga Jutarnji i Index brane.

Ostali portali bili su barem toliko pristojni da su smeće ignorirali.

Nadajmo se da će konačno “hrvatska  vlada” istražiti tko stoji iz N1, kako to da posluju mimo zakona naše države te koja je misija te TV kuće ne samo u Hrvatskoj nego na cijelom Balkanu.

 

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
never baklava
never baklava
24 dana prije

Neka Dežulović čik isto opsuje tako što će umjesto Vukovara opsovati Srebrenicu i Jasenovac.

Ovi što ga sada brane istog trena bi ga rstrzali kao bijesan pas mačku.

Anonimac
Anonimac
24 dana prije

Misija te Tv kuće je biti u službi bošnjačkih političara ,zagovarati bošnjačku državu širiti mržnju i netrpeljivost između naroda pogotovo u BiH

Anonimac
Anonimac
24 dana prije

SRBI kažu da su napravili Srebrenicu da bi se osvetili HRVATIMA za Jasenovac…SREBRENICA je ZAJEDNICKI SRPSKO HRVATSKI ZLOCIN SAMO STO SU DIREKTNI IZVRŠIOCI SRBI A HRVATI INDIREKTNI I SUUČESNICI ZLOČINA

Šaćir soros
Šaćir soros
Odgovori   Anonimac
24 dana prije

VUKOVAR je DOGOVOR iz Karadjordjeva TUDJMAN Milošević O RAZBIJANJU JUGE I o podjeli Bosne. Dan OSNUTKA .HRHB JE DAN PADA VUKOVARA…

Mile jeleosvetite
Mile jeleosvetite
Odgovori   Anonimac
24 dana prije

Hihihihi…..jarane, razvalio vas Dodo. I vas i Šmita. Hahahaha! Imal plina danas u Sadakistanu ?
Dala Srbija, sadaku?

D aut
D aut
Odgovori   Anonimac
24 dana prije

Ne lupaj gluposti. Jasenovac i Srebrenica se ne mogu porediti i nemaju nikakve veze jedno sa drugim. Zločina u Srebrenici nebi bilo da muslimanske paravojne jedinice nisu na samom početku rata ubili preko 3500 Srba u okolini Srebrenice, Bratuncu, Kravicama…Takav masakr samo su mogle napraviti zveri koje su, na žalost, postale od Srba, samo su veru promenili. Pogledajte Norveški dokumentarni film od Ola Fluma, “Srebrenica-izdani grad”. Muslimani su i reditelju i ljudima koji su učestvovali u filmu pretili smrću i tražili da se film zabrani. U Srebrenici nije ubijeno ni blizu koliko muslimani kažu. Jednog dana istina će izaći na videlo. “Ništa nije skriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće saznati” – (LK 12,1-3)

Anonimac
Anonimac
24 dana prije

Znate kad netko kao Dežulović opsuje Vukovar, on to zaista misli.
Sve ostalo su floskule.
Dežulović ne može alibirati sa BiH Hrvatima, jer ono iz devedesetih je nešto posve drugo u odnosu na ovo današnje što se događa Hrvatma iz podsavlja.u BiH od strane muslimana i njihove velikoislamske hegemonije.

Last edited 24 dana prije by Anonimac