Published On: Mon, Mar 20th, 2017
#3rd |

Utakmica mama protiv mama – Mame za Neum!

Neumske mame odlučile su se za neobičan način prikupljanja humanitarnih sredstava – odigrale su prijateljsku nogometnu utakmicu, piše Dnevnik.ba. 

Onaj tko tvrdi kako je nogomet muški sport, trebao je doći u Neum gdje se odigrala najnapetija utakmica sezone – sraz između mama nogometaša HNK Neum.

Utakmica humanitarnog karaktera zbog koje su mame visoke potpetice zamijenile kopačkama, kako doznajemo od organizatorica opravdala je svoja očekivanja. Sva prikupljena sredstva biti će donirana sugrađanima koji se nalaze u teškoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji.

Svrha ovog zanimljivog nogometnog ogleda tako je u drugi plan stavila rezultat, koji je unatoč zavidnom tehniciranju i sjevanju na obje strane terena, ipak ostao na fair play razini – 1:1. Onako kako je izgledala i čitava utakmica, jedna od rijetkih, ako ne i jedina u čijem su se poluvremenu dijelili kolači i slatkiši vrijednih mama Neuma.

Organizatorice poručuju kako ovo nije kraj njihova angažmana, kako u nogometu, tako i u humanitarnom djelovanju. U tome im želimo puno sreće.

Na kraju mame koje su sudjelovale, zahvaljuju se pokroviteljima ovog neumskog derbija, prvenstveno HNK Neum na ustupljenom terenu, trenerima, opremi i zalaganju, mamama djelatnicama Konzuma koje su kupile i donirale vodu, sokove, slatkiše i grickalice, a onda i Hotelu Orca, diskontu Karaka, poduzeću Bogdanović d.o.o te Zajednici žena Katarina Kosača.

Podsjećamo, humanitarna akcija za pomoć potrebnim i ugroženim stanovnicima Općine Neum, traje još idući tjedan. Iz tog su razloga mame HNK Neum otvorile i žiro račun na koji se kroz idućih sedam dana mogu uplatiti simbolične donacije kako bi ova plemenita akcija urodila još većim plodom.

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer