Published On: Mon, Mar 20th, 2017
#3rd |

U Mostaru osvanuo transparent podrške haškoj šestorci

Pred žalbenim vijećem Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) danas u Haagu započela je sedmodnevna rasprava o žalbama koje su na prvostupanjsku presudu podnijela šestorica bosanskohercegovačkih Hrvata osuđenih za ratne zločine u BiH i o žalbi tužiteljstva.

U Mostaru je sinoć osvanuo optimističan transparent podrške na zastavi Herceg-Bosne haškoj šestorci na kojem piše “Heroji čekamo vas”.

Podsjetimo, Haški je sud šestoricu bosanskohercegovačkih Hrvata u svibnju 2013. nepravomoćno osudio na kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima tijekom rata u BiH osmišljenih u okviru udruženog zločinačkog pothvata. Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Mostarci se nadaju kako će obrana u ovom žalbenom postupku poništiti prvostupanjsku presudu i pustiti na slobodu spomenutu šestorku./pogled.ba/

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer