Published On: Wed, Jan 4th, 2017

Tri prijave protiv predsjednice Hrvatske

ZAGREB – Komisija za spriječavanje sukoba interesa dobila je tri prijave protiv predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a zbog njenog neobjašnjenog puta u SAD tijekom proteklih praznika.

Komisija je u skladu sa zakonom dužna štitit identitet podnositelja prijava, javnost još neće saznati tko ih je podnio, rečeno za N1 u toj komisiji.

Inače, od Komisije se u sva tri slučaja traži da se utvrdi je li razlog njenog puta u SAD službeni ili privatni, odnosno da je li  došlo do povrede Zakona o spriječavanju sukoba interesa.

Zasad nije jasno je li, kako se navodi, problematična i mogućnost da je na ovaj način Grabar Kitarović primila poklon vrijedniji od 500 kuna ili je, u slučaju privatnog putovanja, sama platila ovaj izlet.

Upravo bi Komisija trebala utvrditi niz okolnosti vezan za njeno putovanje u SAD, koju u njenom kabinetu na Pantovčaku nisu htjeli komentirati.

Napominje se da je njen suprug ostao u Hrvatskoj i da je vrijeme provodio, između ostalog, sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na manifestaciji Snježna kraljica.

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer