Published On: Fri, Feb 17th, 2017
#3rd |

SNAŽAN PRITISAK I zamjenik voditelja Misije OESS-a u BiH u posjeti župi Drvar

I zamjenik voditelja Misije OESS-a u BiH Alexander Chuplygin sa surednicima posjetio je  župu Drvar. U prostorijama župnog ureda  primio ga je drvarski župnik don Davor Klečina.

Kako javlja Hrvatski Medijski Servis najvažnija tema razgovora bio je problem izgradnje katoličke crkve u Drvaru, koji je aktualiziran nakon što je prije nekoliko dana drvarski župnik uputio dopis načelniku općine Drvar u kojem moli da općina dodijeli zemljište s dozvolama za izgradnju katoličke crkve.

Župnik je istaknuo da se pitanje izgradnje crkve mora depolitizirati, te naglasio da je za katolike u Drvaru ponižavajuće da je njihovo pravo na crkvu predmet političke trgovine između dvije vladajuće koalicijske stranke u Hercegbosanskoj županiji – HDZ i SNSD.

Govoreći o međureligijskim odnosima u Drvaru, župnik Klečina je rekao da Katolička Crkva aktivno doprinosi stvaranju pozitivnog ozračja i povjerenja u toj sredini.

Zamjenik voditelja Misije OESS-a u BiH Chupligyn istaknuo je da se „OESS načelno zauzima za ljudska prava, između ostalog i za pravo na slobodu ispovijedanja vjere na mjestima prikladnim za to.“

Gosti i domaćini su nakon susreta kratko obišli prostorije društvenog doma u Drvaru koji se već 22 godine koristi kao crkva.

Prije posjeta župi Drvar, Chuplygin je imao susret i s načelnikom općine Drvar Goranom Broćetom./HMS/

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer