Published On: Wed, Jan 11th, 2017
#3rd |

Ogorčeni mještani Ivanice blokirali granicu jer sedam dana nemaju struju

Mještani Ivanice blokirali su danas granični prelaz prema Dubrovniku ogorčeni što već sedmi dan nemaju električnu energiju, jer nadležna elektrodistribucija Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne iz Mostara još nije sanirala havariju nastalu padom dalekovoda u nedavnom nevremenu  objavio je Rado Trebinje.

“Već sedmi dan se ništa ne rješava. A kad nemamo struju nemamo ni vodu jer ne rade agregati za čatrnje. Nemamo telefonskih linija jer ni repetitor nema struje. Dalekovod za Dubrovnik obnovili su ljudi iz Trebinja i bili spremni da obnove i ovaj naš, ali su iz Ravnog poručili – da to nije njihova nadležnost”, kaže mještanin Aleksandar Milićević,

Milićević kaže da je ovo vreći Božić koji mještani ‘turističkog naselja na granici sa Europskom unijom’ dočekuju bez struje, da su na njih odavno zaboravili u općini Ravno, što ga ni ne čudi jer, kako dodaje, nijedan predstavnik vlasti u ovoj općini Federacije danas ne živi na Ivanici, niti dijeli sudbinu ovdašnjeg naroda.

“Iz Ravnog su jučer bili samo poštari koji su nam donijeli račune za struju i na njima nam poželjeli sretne praznike”, kaže Milićević.

Bez električne energije je i granični prelaz na Ivanici, čiji službenici nisu u mogućnost obavljati ni redovne provjere putnika u bazi podataka, a umjesto u svojim uredima poslove kontrole prelaska granice obavljaju iz službenog kombija.

 

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer