Published On: Sat, Oct 26th, 2013
#3rd |

FOTO: Više od 100 volontera u akciji pošumljavanja Ljubuškog

Akcija Let’s do it! – milijun sadnica za jedan dan, koja se odvijala na području Bosne i Hercegovine, u organizaciji Udruge mladih Agape, održana je i na području općine Ljubuški.

U akciji je sudjelovalo više od 100 volontera. Najbrojniji su bili srednjoškolci iz SSŠ “Ruđer Bošković”, dva razreda Agroturističkih tehničara te više učenika iz drugih razreda.

Pošumljavalo se na lokacijama: “Gaj”, između Pregrađa i Vitaljine (lokacija poznata po učestalim požarima proteklih godina), Prolog, Crveni grm te u dvorištima srednjih škola u Ljubuškom kao i na pojedinim mjestima u centru grada.

Akciju su nadgledali Jozo Granić, inženjer šumarstva i Ante Begić iz Posušja, djelatnik Šuma Zapadnohercegovačke županije. Područje grada i općine time je obogaćeno velikim brojem sadnica bijelog jasena i bora.

Iz Udruge Agape poručuju kako su zadovoljni samom akcijom te im je žao što se akciji nije odazvao i veći broj ljudi koji su najavili svoj dolazak, ali iz tko zna kojih razloga su otkazali. Zahvaljuju svima koji su sudjelovali, a posebno onima koji su im omogućili ostvarenje ove akcije, a također i nesebičnim građanima koji su im donosili hranu i piće. Sadnice koje nisu zasađene namjeravaju se podijeliti mjesnim zajednicama općine Ljubuški i građanima koji su voljni zasaditi iste na lokacijama za koje smatraju da su pogodne.

 

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer