Četvrtak, 25 travnja, 2024

NA DANAŠNJI DAN: Rođen veliki hrvatski političar s početka 21.st Zvonko Đapić-Jurišić-Lijanović–Kebo

Must Read

Na današnji dan 15. listopada rođen je Zvonko Jurišić, veliki hrvatski političar s početka 21.stoljeća koji je Hrvate u BIH branio od njih samih, uskraćujući im pravo da samostalno biraju u politici što žele budući da je bio svjestan važnosti trenutka, točnije jedinstvenosti prilike, i ujedno uvjeren da on zna bolje od njih par stotina tisuća neupućenih idiota koji se u BIH izjašnjavaju kao nekakvi Hrvati. Osim što je vlastitu naciju spašavao od crpljenja prava predstavničke demokracije često je znao spašavati i sebe. Tako dok nije ginuo za neprosvjećeni narod, ginuo je i za vlastito pravo na krov nad glavom što je jedno od temeljnih ljudksih prava uz prava na rad i prava na život koje uostalom jamči i Ustav…

 

Budući da je život ionako imao naročito odkad se rodio,  i budući da ionako nije znao što će s njim, zaključio je da mu država i Ustav ne trebaju  jamčiti nešto što već ima. Kroz godine se u međuvremenu javno  odrekao i prava na rad. Jurišić je stoga smatrao da onda ovo treće pravo, pravo na krov nad glavom, može više puta crpiti iz Ustava budući da nije iskoristio pravo na život i pravo na rad, koje je prepustio drugima koji žele raditi.

Stoga je bio u pravu, bez obzira na sve kritike, kad je pozivajući se na ustavna prava sebi prisvojio, tijekom vladanja Županijom zapadnohercegovačkom nekoliko nekretnina. Osim što se dokazao kao vrstan ekonomist, posebno u polju trgovine pravima vlastite nacije, što je u to doba bilo jako na cijeni, naročito na međunarodnom tržištu, u  slobodno vrijeme radio je i kao stomatolog što mu je bio najdraži hobi.

Ostat će zapamćeni njegovi potresni govori : Govor1 , govor2 i govor 3, posebno zadnje minute govora 3, pred kraj kojeg je počeo teturati da bi potom pao na zemlju, nakon čega se više se nikada nije oporavio.

Govor 3, kultno djelo moderne pravaške političke beletristike, njegovi sljedbenici zvonkisti, uglazbili su prošle godine te s njim planiraju na Euroviziju. Glazbu je napisao poznati kantautor s Trna,  Jerho Lijanović Ivanho a aranžman je djelo g. Valentina Inzka, koji je nakon dugo godina upravljanja nad BIH ipak ostao u našoj zemlji, gdje je u međuvremenu razvio talent za tekstilini dizajn i krpice.

 

Da je danas politički živ, Zvonko Jurišić navršio bi tek 51 godinu što je još jedan dokaz koliko je mlad i zelen zagazio u politiku. No bez obzira , ma gdje god bio, druže predsjedniče, sretan ti rođendan.

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Koja je uloga sarajevske influencerice unutar razbijenog narkokartela

Završeno je prvo ročište za petoricu osumnjičenika uhićenih u operaciji "Black That 2", za koju su zatražene i oslobođene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -