Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Papa: Smrt migranata u Austriji je zločin koji vrijeđa čovječanstvo

Must Read

Papa Franjo je osudio smrt 71 migranta koji su pronađeni u kamionu na autocesti Budimpešta-Beč i pozvao na “učinkovitu suradnju” kako bi se spriječili zločini koji predstavljaju “uvredu cijelom čovječanstvu”.
Papa je u nedjelju vjernike okupljene na Trgu sv. Petra u Rimu pozvao da s njim u tišini mole za migrante koji su izgubili živote “na tim strašnim putovanjima”.
“Pridružujem se cijeloj austrijskoj Crkvi u molitvi za žrtve, njih 71, među kojima je i četvero djece. Povjeravam svakog od njih na milost Boga”, kazao je Papa. On od svog ustoličenja za poglavara Rimokatoličke Crkve 2013. upozorava i govori protiv “globalizacije ravnodušnosti” prema migrantima. Samo u srpnju u Europu je stiglo 107.000 izbjeglica i migranata.
Među izbjeglicama je i veliki broj kršćana iz Iraka, Nigerije i ostalih zemalja koje bježe pred progonima, a Papa je zatražio od međunarodne zajednice da “učini nešto kako bi se stalo na kraj nasilju i zloupotrebi vlasti”.
Papa Franjo je u tom kontekstu pozdravio beatifikaciju u Libanu sirijsko-katoličkog biskupa Flaviena Michela Melkija kojeg su 1915. odsjecanjem glave ubili Osmanlije, kazavši da njegovo proglašenje blaženim progonjenim kršćanima na Bliskom istoku donosi “utjehu, hrabrost i nadu”.
Podsjetio je u svom nedjeljnom Angelusu da se kršćane i danas progoni na Bliskom istoku i ostalim dijelovima svijeta te uputio poziv “zakonodavcima i vladama” u regiji da osiguraju vjerske slobode. /Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

LJUDI VAŽNI ZA POVIJEST HRVATA U BIH: Ličanin Marko Mesić

Potomak je ugledne i junačke ličke obitelji. Rodio se u Brinju 1640. godine. Godine 1670. bio je župnik u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com