Petak, 29 ožujka, 2024

Ivanić od članica VS UN zatražio da ne usvoje Rezoluciju o Srebrenici, Nikolića pozvao da ne dijeli Srbe

Must Read

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Banjoj Luci da je kao srpski član Predsjedništva uputio pismo veleposlanicima zemalja članica Vijeća sigurnosti UN-a i zatražio da se ne usvoji rezolucija o Srebrenici.

Kazao je da se na ovaj korak odlučio jer o rezoluciji nema konsenzusa u Predsjedništvu BiH te da stoga ne vidi ni smisao sazivanja sjednice Predsjedništva BiH.

Pismo je, kaže, njegov stav.

Ivanić je na press konferenciji rekao da je ta rezolucija, između ostalog, poslužila da se prilike u BiH potpuno promijene, kao i da je otišlo u drugi plan sve pozitivno što je  bilo urađeno prije predlaganja ove rezolucije te još nekih događaja, koji su BiH vratili unazad.

– Društvo je potuno podijeljeno – rekao je Ivanić navodeći da je evidentno da postoje negativne posljedice cijele ove priče.

On je dodao da ne razumije što su htjeli predsjednici Srbije i RS-a Tomislav Niković i Milorad Dodik “držeći mu nedavno lekcije u Beogradu”, jer se on već ranije odredio prema rezoluciji o Srebrenici.

– Ne razumijem, posebno Dodika, jer je bio dogovor da ovo pisimo zajedno potpišemo – rekao je Ivanić ističući da ne zna “zašto je Dodiku trebao taj beogradski događaj, na kojem je s Nikolićem pozvao Ivanića da zatraži sazivanje sjednice
Predsjedništva BiH o rezoluciji o Srebrenici”.

– Očekivao sam i da Nikolića njegovi savjetnici bolje savjetuju, jer je jasno da je Bakir Izetbegović za rezoluciju o Srebrenici, a Dragan Čović je neutralan – dodao je Ivanić.

Pozvao je Nikolića da ne dijeli Srbe.

– Pozivam Nikolića da svoju strogoću trenira u Srbiji, te da se bolje pripremi i ne dijeli srpski narod zapadno od Drine – rekao je Ivanić.

Potvrdio je da neće ići na sastanak koji je Dodik za danas  poslijepodne najavio s predstavnicima RS-a u Zastupničkom i Domu naroda BiH, jer, kako je rekao, Dodik jedno dogovori ujutro, a drugo radi poslijepodne.

Kada je u pitanju tvrdnja predsjednika RS-a da će tražiti referendum o Tužiteljstvu i Sudu BiH, Ivanić je dodao da ima osjećaj „da je  prvi put ozbiljan, ali da je pitanje je li osmislio što će poslije izjašnjavanja građana”/Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com