Četvrtak, 28 ožujka, 2024

TO JE TO, GRAĐANSKI SIJAČI MIRA S BLAŽENE FTV PROTIV HERCEGOVAČKOG SEPARATISTE, FAŠISTE I SIJAČA MRŽNJE: Apel Ambasadi SAD-a u BiH za uskraćivanje gostoprimstva Ivanu Šušnjaru

Must Read

Apel da se uskrati gostoprimstvo Ivanu Šušnjaru koji je nedavno odlukom nadležnih organa imenovan na funkciju generalnog konzula u Konzulatu Bosne i Hercegovine u Chicagu, upućen je danas na adresu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Apel su uputili fra Mile Babić, Ahmed Burić, Zlatko Dizdarević, Aleksandar Hemon, fra Petar Jeleč, Senada Kreso, Slavo Kukić, fra Ivo Marković, Dino Mustafić, Senad Pećanin, Mile Stojić, fra Ivan Šarčević, Faruk Šehić, fra Nikica Vujica, Jasmila Žbanić, a prenosimo ga u cjelosti. 

“Poštovani,

obraćamo vam se apelom za uskraćivanje gostoprimstva gospodinu Ivanu Šušnjaru koji je nedavno odlukom nadležnih organa imenovan na funkciju generalnog konzula u Konzulatu Bosne i Hercegovine u Chicagu.

Gospodin Šušnjar je vlasnik i urednik internetskog portala Poskok.info. Zahvaljujući prvenstveno gospodinu Šušnjaru, ovaj portal već godinama daje nemjerljiv doprinos raspirivanju šovinizma, međunacionalne netrpeljivosti i ksenofobije u Bosni i Hercegovini.

Građani naše zemlje već su, nažalost, navikli da izbor diplomatskih kadrova Bosne i Hercegovine predstavlja podjelu političkog plijena koji politički lideri dijele prvenstveno prema vlastitim kriminalnim, rodbinskim i nacionalističkim kriterijima.

Vama se ne obraćamo zato što smatramo da je izbor gospodina Šušnjara prvi koji je baziran na opisanim kriterijima, ali mislimo da je krajnje vrijeme da bude posljednji.

Izbor gospodina Šušnjara za generalnog konzula u Chicagu uvreda je za sve građane Bosne i Hercegovine koji se ne nadahnjuju mržnjom prema etnički, vjerski ili politički drukčijima. No, uvjereni smo da njegovo imenovanje predstavlja uvredu i za Sjedinjene Američke Države i principe tolerancije, demokracije i ljudskih prava na kojima počiva vaša zemlja. 

Izbor gospodina Šušnjara drsko je izrugivanje i svim naporima koje su Sjedinjene Američke Države činile i čine u naporima da Bosna i Hercegovina prevaziđe naslijeđe zločina, mržnje i netrpeljivosti koji do danas opstaju zahvaljujući upravo osobama kakva je gospodin Šušnjar i kakvi su oni koji su ga imenovali na važnu funkciju.

Veliki broj građana Bosne i Hercegovine koji žive i u svojoj domovini i u Sjedinjenim Američkim Državama bio bi vam jako zahvalan ukoliko bi razmotrili i provjerili navode iz ovog našeg obraćanja”, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

LJUDI VAŽNI ZA POVIJEST HRVATA U BIH: Ličanin Marko Mesić

Potomak je ugledne i junačke ličke obitelji. Rodio se u Brinju 1640. godine. Godine 1670. bio je župnik u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com