Petak, 29 ožujka, 2024

Uhićen šef ratnog predsjedništva Brčkog i svjedok na suđenju Karadžiću

Must Read

Pripadnici policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH uhitili su u četvrtak u Brčkom Đorđa Ristanića, ratnog predsjednika Srpske demokratske stranke i kriznog predsjedništva u Brčkom jer ga Državno odvjetništvo te zemlje tereti za ratne zločine protiv nesrpskog stanovništva u predmetu koji je ranije preuzet iz haaškog tužiteljstva.Kako je priopćeno iz Državnog odvjetništva, Ristanić (1957) je pod istragom Državnog odvjetništva BiH i osumnjičen je da je kao predsjednik ratnog predsjedništva općine Brčko, tijekom 1992. godine, zajedno s drugim članovima, te policije i vojske, planirao, nalagao i poticao progon nesrpskog stanovništva na tom području.

Državno odvjetništvo ga sumnjiči da je počinio kazneno djelo zločine protiv čovječnosti. Pojašnjava se da se radi o predmetu u kojem je istraga započeta u Tužiteljstvu Haškog tribunala, nakon čega je predmet ustupljen pravosuđu BiH. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan državnom odvjetniku koji će ga ispitati, te nakon toga odlučiti o određivanju pritvora ili mjera zabrane kretanja.

Nekadašnji šef Ratnog predsjedništva u Brčkom je svjedočio i na haaškom suđenju bivšem ratnom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, optuženom za genocid i teške ratne zločine. Ristanić je posvjedočio da nije mogao utjecati na rad policije i paravojnih jedinica na početku rata u Brčkom.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sightcare reviews
sightcare reviews
2 months ago

SightCare supports overall eye health, enhances vision, and protects against oxidative stress. Take control of your eye health and enjoy the benefits of clear and vibrant eyesight with Sight Care. https://sightcarebuynow.us/

- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com