Petak, 19 travnja, 2024

BIT ĆETE IZNENAĐENI Ovo je prosječna plaća Kineza iz gradskih područja!

Must Read

Prosječna godišnja primanja u kineskim gradskim područjima popela su se na 49 969 yuana (oko 8 060 američkih dolara) u 2014. godini, no jaz između primanja u različitim industrijama također se povećava…
Kineski Državni zavod za statistiku u srijedu je objavio izvješće koje pokazuje kako su prosječna primanja za gradske poslove u javnim institucijama u Kini porasla za 7,1 posto u prošloj godini. Prosječna plaća u privatnom sektoru u kineskim gradskim sredinama porasla je za 9 posto u istom razdoblju.
No jaz u bogatstvu unutar industrija također se širi. Pekinški List mladih objavio je statistike zavoda rekavši rekavši kako je jaz u prihodima između onih najviših i najnižih u kineskom javnom sektoru u gradskim područjima porastao na 79 917 yuana u 2014. u odnosu na 73 833 yuana u 2013.
U privatnom sektoru razlika u dohotku između onih koji zarađuju najviše i najmanje bila je 24 182 yuana u 2014., oko 25 posto više u usporedbi s 19 415 yuana zabilježenih godinu prije.
Poslovi s najvišim prosječnim primanjima u zemlji su u financijskom i informacijskom uslužnom sektoru. U oba sektora zabilježena su godišnja primanja koja prelaze 100 000 yuana u 2014., stoji u izvješću zavoda.
Najveći jaz između niskih i visokih primanja zabilježen je u kupac-poslužitelj uslužnom sektoru za 2014. Statisitke zavoda pokazuju kako je najviše primanje u ovoj industriji pet puta više od najniže visine zabilježenih primanja. Za njom slijede kineski kulturni sektor te sport i zabava, gdje su najviša primanja oko četiri puta više od najnižih.
Izvješće zavoda također pokazuje kako istočna Kina bilježi najviši rast proječnih primanja u javnom sektoru za prošlu godinu, a za njom slijede od najviših do najnižih središnja, zapadna i sjeveroistočna Kina. U privatnom sektoru, središnja Kina bilježi najviši rast prosječnih primanja, a za njom slijede istočna, zapadna i sjeveroistočna Kina, prenosi CRI.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -