Četvrtak, 18 travnja, 2024

MATURANTI NA PSIHOLOŠKOM PROMATRANJU JER NISU HTJELI PJEVATI NARODNJAKE: Disciplinska komisija istražuje slučaj

Must Read

Mario P. (18) Mirjana K. (17) i Slavica N. (18) troje je odličnih učenika iz Gimnazije Fra Grge Martića u Mostaru koje je uprava ove škole poslala  na psihološko vještačenje a prijeti im i disciplinski postupak i poništenje svjedodžbi, nakon što su ih kolege prijavile kako su se na norijadi čudno ponašali.

Naime niti jedno od njih troje nije htjelo s ostalim kolegama i kolegicama pjevati narodnjake, bili su obučeni u odjeću koja nije markirana, i ponašali su se čudno, izbjegavajući alkohol i skidanje do gola u fontani.

Norijada je tekla po ustaljenim pravilima, no kada su ostali iz generacije vidjeli da ovaj trojac odbija pjevati pjesmu “Ima jedna krčma u planini” uglednog glazbenika Nedjeljka Bilkića, i uz to na to sve odmahuju rukama, ponižavajući tako ostatak generacije, došlo je do prijave i do istrage nadležnih tijela.

Na pitanje psihologa zašto nisu htjeli pjevati hit Nedjeljka Bilkića ovaj trojac je odgovorio da oni jednostavno ne znaju lyricse te pjesme. Istražni tim KBC Mostar, trenutno se bavi prijevodom značenja pojma “lyrics” nakon čega će se nastaviti s psihološkim vještačenjem.

Direktor škole Mariu P. zaprijetio je i smanjenjem vladanja budući da je pred cijelom generacijom izjavio kako je sav taj cirkuz jedna ultimativna glupost i parada kiča kakva gimnazijalcima ne pristaje, dodavši da mu je smiješno vidjeti učenice gimnazije obučene kao jeftine sponzoruše, na samoj  maturskoj večeri. Mario je  na maturu odbio doći u odijelu nego je naime bio obučen tek u jednu svakodnevnu kariranu  košulju i farmerice, zbog čega ga šef sale nije htio pustiti unutra a službeni fotograf, kao i službeni kamerman odbili su ga snimiti jer tvrde da im to šteti biznisu.

Cijeli slučaj za sada se krije od očiju javnosti no lako je moguće da se u njega uključe i socijalne službe te da se na razgovor pozovu i roditelji istih.

Pred KBC-om Mostar, gdje trenutno traje vještačenje, okupilo se i oko stotinu roditelja koji traže da se maturantima uskrati medicinska skrb. Roditelji koji prosvjeduju smatraju kako oni koji ne znaju hit “Ima jedna krčma u planini” i ne zaslužuju medicinsku skrb.

Primjetne su i policijske patrole.

Razvoj događaja pratite na Poskoku…

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BOŠNJACI IZABRALI MLADOG LAVA Armin Hodžić ušao u Hrvatski sabor, predstavljat će 5 nacionalnih manjina

Armin Hodžić pobijedio je u 12. izbornoj jedinici i predstavljat će albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu. Prema...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -