Petak, 19 travnja, 2024

“PORAZ ČOVJEČANSTVA” Vatikan se oštro protivi istospolnim brakovima u Irskoj

Must Read

VATIKAN – Rimokatolička crkva oštro kritizira prošlosedmičnu referendumsku odluku o odobravanju brakova između istospolnih partnera u Irskoj, a državni tajnik u Vatikanu Pietro Parolin je poručio da to nije samo protivno vrijednostima kršćanstva, već i poraz cijelog čovječanstva, javlja Anadolu Agency (AA).
Parolin obnaša drugu najvišu funkciju u Vatikanu i svojom reakcijom na prošlotjedni referendum i 85-postotnu podršku odobravanju brakova između homoseksualaca je pojasnio i od ranije poznat stav poglavarstva Rimokatoličke crkve.
“Zaista sam tužan zbog ovog rezultata referenduma u Irskoj. Crkva bi morala tu realnost uzeti u obzir i intenzivirati širenje poruka Biblije”, kazao je Parolin u izjavi za novinare na prijamu u vatikanskoj palači Cancelleria.
Ističući važnost institucije obitelji i neophodnosti da se ona brani na sve načine, Parolin je kazao da je napad na obitelj kao dio društva, jednak napadu na temelje zgrade.
Odnosi između Irske i Vatikana od ranije su u krizi zbog skandala o zlostavljanju maloljetnika u koji su umiješani i članovi Katoličke crkve u Irskoj.
Parolin se ovom prilikom osvrnuo i na diplomatsku krizu između Vatikana i Francuske, a koja je izazvana skandalom o navodnom imenovanju novog francuskog veleposlanika u Vatikanu, za kojeg su mediji pisali da je homoseksualac. Mediji tvrde da su upravo ti medijski natpisi razlog zašto Sveta stolica nije odobrila vjerodajnice veleposlaniku Laurent Stefanin.
“I to je tema o kojoj se vodi dijalog. Nadam se da će to pitanje biti pozitivno riješeno”, kazao je Parolin.
Stefanini se nedavno i osobno sastao s papom Franjom, ali nije riješena diplomatska kriza na relaciji između Vatikana i Pariza. Francuske vlasti i dalje tvrde da je Stefanini najadekvatnija osoba jer je i ranije radio kao službenik francuskog ureda u Vatikanu.
Posljednje izjave Parolini su negirale naznake da bi crkva mogla promijeniti oštri stav prema pitanju homoseksualaca, a što je u javnosti protumačeno upravo iz ranijih izjava Parolini koji je po povratku iz službenog posjeta Brazilu izjavio “pa tko sam ja da bih sudio homoseksualcima”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Kekin: Nije me šokirao Ustavni sud, vidimo da je jedan glas za HDZ najjeftiniji

IVANA Kekin iz političke platforme Možemo u programu N1 televizije govorila je o ishodu parlamentarnih izbora i mogućim koalicijama za ulazak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -