Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Teroristička prijetnja: BiH na trećem stupnju, Hrvatska najsigurnija

Must Read

Bosna i Hercegovina zadržala je 3. stupanj opasnosti od terorističkih napada kao i prošle godine, Slovenija je zadržala svoj stupanj broj 2, a Hrvatska ima najniži stupanj mogućnosti – jedan, podaci su kompanije Aon koja je napravila mapu s podacima o potencijalnoj opasnosti od terorističkih napada.

Aon je jedna od vodećih svjetskih menadžment kompanija koje se bave procjenom sigurnosti, osiguranja i reosiguranja.

Zapadne države kao što su Francuska, Njemačka i Australija ove su godine na višem stupnju opasnosti od napada grupa kao što su Islamska država i Al Qaida, nego što je to bio slučaj 2014. godine, prenose Nezavisne.

Šest svjetskih država, Belgija, Kanada, Danska, Estonija, Irska i Norveška također imaju povećanu statističku mogućnost napada islamske države i njenih simpatizera.

Ipak, za Estoniju opasnost ne dolazi od terorista s Bliskog istoka već od potencijalnih terorističkih aktivnosti iz Rusije.

Države kao što su Albanija, Barbados, Brazil, Češka i Egipat zabilježile su smanjenu mogućnost terorističkih napada u odnosu na 2014. godinu.

Države u okruženju uključujući Srbiju, Kosovo i Crnu Goru, zadržale su stupnjeve opasnosti kao prošle godine – Srbija, BiH i Kosovo imaju stupanj 3, dok Crna Gora ima stupanj 2 kao i Slovenija. Hrvatska ima najniži stupanj mogućnosti – jedan.

Ljestvicu čine brojevi od jedan do pet, s tim da pet predstavlja najveću opasnost, a jedan najmanju opasnost od napada.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Cvijanović: “Europski put BiH nemoguć uz postojanje neizabranog stranca koji nameće odluke i ruši državu”

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je RS "opredijeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com