Petak, 29 ožujka, 2024

ALISPAHIĆ: Bošnjaci su jedini razoružan narod u Europi

Must Read

Javna rasprava o temi “Da li su Bošnjaci sigurni u Daytonskom miru” održava se danas u Sarajevu u organizaciji Bošnjačke nacionalne fondacije.

Inicijator skupa Fatmir Alispahić rekao je da su Bošnjaci jedini razoružan narod u Europi koji nema tko štititi, s obzirom na to da “Oružane snage BiH nemaju nikakav stav spram postrojavanja četničkih paravojnih formacija s jedinicama OSBiH”, u čemu vidi sličnost s uvodom u agresiju na BiH kada se JNA postrojavala i djelovala s četničkim paravojnim formacijama.

Dodao je da i u BiH djeluje Ravnogorski četnički pokret, vjerojatno jedina registrirana teroristička organizacija čija se ideologija zasniva na ideji genocida nad Bošnjacima, a činjenica je da su četnici surađivali s okupatorima i fašistima u Drugom svjetskom ratu.

Alispahić vjeruje da i najnoviji incidenti vezani za zastavu s ljiljanima u RS-u svjedoče o opredijeljenosti institucija tog entiteta da se bore protiv pozitivnog naslijeđa bh. zajedništva, a koje simbolizira ta zastava.

Bošnjaci, kako kaže, ne mogu prihvatiti stav da je realnost da neće biti ukidanja RS-a, “kao što je i realnost da nema ni njenog odcjepljenja niti da će biti trećeg entiteta”.

Alispahić tvrdi da je bošnjačka politika korumpirana i pod utjecajem velikosrpskih obavještajnih krugova, što objašnjava njihovu šutnju o temama o kojim ne bi smjeli šutjeti.

bljesak.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com