Petak, 19 travnja, 2024

BRANITELJI: Nezakonita revizija nije prestala, i dalje nas pozivaju na razgovore…

Must Read

Mi branitelji  oboljeli od PTSP-a  doživjeli smo šok i razočarenje kada smo saznali da su revizorski timovi koje je neustavno i nezakonito  imenovao Zukan Helez,  prethodni Ministar branitelja F BiH, još uvijek vrše  reviziju po uredima za evidenciju u Mostaru i drugim općinama, gdje su u većini branitelji HVO-a.

S obzirom kako  je formirana nova vlada F BiH, mi branitelji oboljeli od PTSP-a bili smo uvjeravani kako će se neustavna i nezakonita revizija vratiti u okvire zakona i omogućiti svakom branitelju pravo na poštenu reviziju, nažalost to se nije dogodilo, kako danas stvari stoje najvjerovatnije i neće.

Na krilima predizbornih obećanja ostvaren je dobar izborni rezultat i odmah su podijeljene  dobro plaćene političke fotelje i evidentno je kako tu prestaje zanimanje za braniteljsku agoniju , pa ništa nije čudno što nezakonito postavljeni revizorski timovi i dalje nastavljaju nezakonitu reviziju od revizorskih timova koje je nezakonito postavio Zukan Helez. 

Mi smo bili uvjeravani kako će se revizija vratiti u okvire zakona, uvažavajući sve presude Ustavnog suda i kako će se nakon formiranja novog tima za koordinaciju poništiti sva rješenja koja su radili nezakoniti revizorski timovi, a da će se tek onda revizija nastaviti. Obećano nam je, kako će  prvo tim za koordinaciju  utvrditi tko je kršio zakon kolike su štete prouzrokovane nezakonitom revizijom, pa tek onda osigurati braniteljima poštenu i zakonitu reviziju.

Isto tako, Institut za medicinsko vještačenje i dalje poziva branitelje na medicinsko vještačenje sa jasnom namjerom nekompetentnog  i zlonamjernog vještačenja medicinskih nalaza koje su radili ratni doktori- specijalisti.

Dakle, nastavlja se praksa  doktora medicine rada na Institutu za medicinsko vještačenje, gdje i dalje poništavaju  nalaze ratnih doktora-specijalista ili umanjuju ocjene invalidnosti ratnih doktora- specijalista. Svima je već poznato da sudovi BiH  masovno poništavaju nalaze i mišljenja  revizije koje rade doktori na  Institutu za medicinsko vještačenje sa jasnim obrazloženjem o povredi zakona u postupku revizije.

Postavlja se pitanje, kome je u interesu nastavak ovakve revizije i da li će itko snositi političku i kaznenu odgovornost  za već bjelodano, nepotrebno nabijanje troškova koje se isplaćuje Institutu i revizorskim timovima koji nezakonito i neustavno provode  pravno nasilje, a ne reviziju nad stečenim pravima branitelja.

Želimo obavijestiti branitelje i članove njihove obitelji da je BiH,  po riječima Ministra financija, Vjekoslava Bevande u dubiozi milijardu i više KM i kako će MMF-ovi stručnjaci uvjetovati nove kredite novim rezanjem stečenih prava branitelja i umanjenjem novčanih sredstava.

Sama činjenica kako branitelji ne mogu ostvariti naplatu svojih potraživanja nakon pravomoćnih presuda sudova u njihovu  korist, jasno govori kako nemaju svoje političke predstavnike u Tijelima izvršne i zakonodavne vlasti BiH, i samim time su izloženi raznim zloupotrebama,  pravnom odugovlačenju što dovodi društvo u kategoriju  pravne nesigurnosti i nejednakosti pred zakonom  koja ima dugoročne i dalekosežne posljedice na egzistenciju branitelja i članova njihove obitelji.

Tražimo od predstavnika hrvatskog naroda u Institucijama F BiH  da nam se javno obrate i objasne zašto još uvijek rade nezakoniti revizorski timovi i zašto nisu raspušteni i zašto Institut za medicinsko vještačenje nastavlja sa radom kada im sudovi masovno poništavaju  nalaze i mišljenja.

SEKTOR BRANITELJA OBOLJELIH OD PTSP-a

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sightcare
sightcare
3 months ago

SightCare supports overall eye health, enhances vision, and protects against oxidative stress. Take control of your eye health and enjoy the benefits of clear and vibrant eyesight with Sight Care. https://sightcarebuynow.us/

Последний

GNJIDA IS BACK! Hoće li Mate Granić u koaliciji s “Možemo” postati novi hrvatski premijer?

Kažu da je zlopamtilo i da ga je teško zabolilo Tuđmanovo poniženje kada ga je spremio na godišnji odmor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -