Petak, 29 ožujka, 2024

Naša djeca žive površne “Grand” živote

Must Read

Ona redovno kači slike na fejs. A nije ni on džabe tesao trbušnjake da ostanu prikriveni. Malo zdesna, malo s lijeva, napući usne, zabaci kosu, zategni mišiće, zadigni majcu.
Pa kako joj samo godi kad krenu komentari. Kako samo prija kad se cice raspomame i virtuelno uzdišu. Evo ga jedan, drugi, peti…stoti lajk. I svi se slažu: Kako si samo lijepa! Ti si bog! Šalje poljupce, srca, udara lajkove i misli kako su svi opčinjeni njom. Kako ga samo obožavaju! Poznato zvuči? Imate takve prijatelje na fejsu? I smaraju vas nedogledno!
Kako objasniti da djevojka koja ima 25 godina i u vezi je ima potrebu da kači slike svojih maltene golih grudi svaki drugi dan i da broji lajkove? Zašto obožava da dobija zahtjeve za prijateljstvo nepoznatih muškaraca koje vrlo rado prihvata?

Svako sa pola mozga i bez toga zna da će svi fejs manijaci pohrliti da lajkuju ,,seksi cice”

Smije se i kaže kako joj je i samoj zabavno da okači jednu ,,obučenu“ sliku i jednu ,,onakvu“ i kako na prvoj ima jedva 15 lajkova, ana drugoj……eeeeeeeeeeeee… Pitam je šta dokazuje time? Pa svako sa pola mozga i bez toga zna da će svi fejs manijaci pohrliti da lajkuju te ,,seksi cica znam da jesam“ slike. I da ih preuzimaju!!!
I nisu više bitni ti koji prodaju svoju intimu na net-u niti koji kompletno samopouzdanje grade na lajkovima i komentarima! Njima je odavno potrebna pomoć i to svi znamo! Ali znate li dokle je došlo?!! Zahvatilo je djecu! Uvuklo im se pod kožu, u mozgove, u srca. Mali su, a nisu više tako mali. Misle kao mi i rade kao mi!
Ona je slatka, mila, nježna, sad će još malo da bira svoju budućnost. O, kako to sudbinski zvuči. A nije! Ali u tim ,,magarećim“ godinicama, svi vjerujemo da se svemir sprema da nam dodijeli glavnu rolu u nekoj nikad do sad viđenoj i preživljenoj drami!
Njoj je mnogo stalo da primjetim kako je smršala 4kg i iako joj govorim često da je baš lijepa i mila, ali da je i pametna i lijepo vaspitana i da ne treba da sumnja u sebe i da se muči glupostima, ona bi željela samo da čuje: Da, vidi se da si smršala ta 4kg! Znam, znam, nije lako svakodnevno biti meta napaljenih klinaca koji spjevavaju gadne pjesmice o tvojoj kilaži.
Kažem joj da se opusti i da ne čuje, da zanemari malicioznost oko sebe i da se usmjeri na dobortu i suštinu. I tada dolazi ono BUM koje eksplodirala svakih pola sata u meni kad god se sjetim šta sam čula.
Njena najbolja drugarica iz klupe, djevojčica od nekih 13 godina, kaže da ako ne smrša, neće moći na maturu! Sad ste i vi zbunjeni, znam. Kakve to veze ima sa maturom? Ima. Kaže, neće neki klipan da ih pita za prosjek i šta čitaju u slobodno vrijeme, i šta se ja tu pravim blesava, zar ne vidim kakvo je vrijeme, nego će da gleda kako izgledaju!!!!!! Aaaaaaaaa, dolazi mi jedva do mozga, NE MOŽE DA SE IDE NA MATURSKO VEČE AKO IMAŠ PREKOMJERNU KILAŽU! Jbt!
Nema lijepe haljine i finog odijela za buckaste. Jok! Ne mogu oni da igraju i pjevaju, jer to se ne umije ako nemaš idealnu težinu. Ne, ako nemaš idealnu težinu – nisi ljudsko biće! Iznervirala me, priznajem.
I onda se tri dana nakon toga pitam ko je kriv?! A svi smo krivi. Kriva sam ja, krivi ste vi koji ovo čitate, vi koji vodite državu, vi koji ste u medijima po vascijeli dan, a grama mozga nemate i vi koji takvima prostor u medijima dajete!
Pa zar ovo nije slika Nate Bekvalac i Ane Nikolić?! Pa zar ovo nije izjava dostojna estrade? Zar ne slušaju svakodnevno u nekim glupim (nemam drugu, finiju riječ, mogla bih samo još da opsujem) emisijama nekih šašavih ,,voditeljki“ samo o tome šta smije da se jede, da li uopšte smije da se jede, ko koji konfekcijski broj nosi i ko ima bolju garderobu?! Pustili smo ih da rastu uz Grand, dozvolili smo da se arlauče na sve strane, pustili smo da Pink postoji toliko dugo, evo sad se tu ubacio i Hepi. I ćutimo! Skoro 25 godina ćutimo i puštamo! I evo ga proizvod!

Treska se uz hitove Jece, Seke i Dženana, a kreše se uz Cecu!

Proizvod jedna djevojka, 20-22 godine, koja se takmiči u Grandovom ili Pinkovom nečemu i koja kaže: Rasla sam uz ove pjesme, kao mala sam gledala svoje omiljene pjevačice i igrala i pjevala uz njih i evo, sad se ispunio moj dječiji san! Sad sam tu!
Ajooooooj. Sad smo tu! Na dnu smo, koprcamo se, a petkom i subotom odemo u kafanu da u pjesmi i piću zaboravimo koliko je ovo ovde sve otišlo u majčinu!
Ala smo se zajebali! Nismo računali da gledaju u nas i upijaju sve! Nismo ih sakrili od…od…od stvarnosti!
Šta mi danas nudimo? Govorimo djevojčicama da vrijede samo ako ,,izgledaju“ i to ne čak uvijek ni direktno, nego ponašanjem i stavom. Govorimo dječacima da su primjetni samo ako su u nabudženom automobilu i punog džepa!
Balkan danas sluša Grand! Da, manjina se okreće i dalje dobroj muzici, ali većina sluša Grand! To je ona većina koja vikendom ide u novokomponovane kafane, treska se uz hitove Jece, Seke i Dženana, a kreše se uz Cecu! To je ona većina koja želi da se takmiči u Zvezdama Granda i oni drugi koji navijaju u tom takmičenju!
Mi živimo u svijetu tolike površnosti da više nema šta da se zagrebe, ej! I mi smo to dopustili!
Krivi smo svi. Mislim da je vrijeme za motku! ,,Onu“ motku!

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com