Petak, 29 ožujka, 2024

ZAMAGLJIVANJEM PRIČE DO PRIKRIVANJA ORGANIZIRANOG KRIMINALA: Koja je razlika u slučaju Budimirovih pomilovanja, i onih ostalih?

Must Read

S očitom namjerom da se stvar potpuno relativizira Dnevni list gospođe Rašić, jedna divna novina koja kako znamo ne reketari , nit se tali s velikim firmama recimo sa EPHZHB, i radi samo profi i drama novinarstvo, pošteno i u znoju lica svojega, zbog čega moraju da idu u minus jelte,  jučer je objavio bljutav tekst s pitanjem , zašto su Budimirova pomilovanja bila skandalozna a ostala nisu budući da evo i Čavara pomilovao, i Dodik dijeli pomilovanja, i svi predsjednici svijeta imaju pravo na pomilovanja.

Potom se u podtekstu navodi kako je eto bura se digla samo oko Budimirovih pomilovanja, autor se pita zašto to. Neupućenom čitatelju plaho dođe da zaplače nad teškom sudbinom Živka Budimira, nakon ovako srcedrapajućeg teksta intoniranog u Dnevnom listu.

Gospoja Rašić, vlasnica Dnevnog lista, na koju je muž prebacio milijune duga, vjerojatno nema pojma o ovom tekstu, koji nije ništa drugo nego pokušaj relativizacije cijele priče.

Da točno je, pomilovao je Mesić, Josipović, Dodik, Zubak, svaki predsjednik svijeta je pomilovavao po svojoj službenoj dužnosti pa to čini i Ćavara.

Razlika između njih i Budimira, a to bi Dnevni list morao znati je ta – da je Živko Budimir još uvijek pod optužnicom, sa svoja tri suradnika, da je za čin pomilovanja osuđenika primao mito. Taj proces, na kojem im se sudi, za kazneno djelo pribavljanja materijalne koristi nelegalnim putem, još uvijek traje.

To je ta ključna razlika između slučaja Budimir i slučaja ostalih predsjednika koje Dnevni koristi za relativizaciju i pranje obraza Budimiru prema kojem očito postoji neki dug ove novine, ili novinara koji piše za nju.

Budimir je još uvijek istina  u pravnom smislu nevin čovjek,  politički je odavno prešao svaku crtu nevinosti budući da se javno prostituirao pune 4 godine s kolektivnim pravom vlastitog naroda, preko čijih glasova je i ušao u politiku i uopće dobio šansu prodati kožu. Sve  dok mu se ne dokaže kazneno djelo pravno nevinog  ga i  treba tretirati, no frapantno je da novinari Dnevnog, najedanput ne znaju koja je to bitna razlika između službenih pomilovanja i Budimirovih milovanja onodsno konteksta cijele priče koja prati ta pomilovanja i njenog sudskog epiloga, istrage koju je Tužiteljstvo radilo pune tri godine?

Ako je Budimiru namješteno imat će priliku od države tražiti odštetu . Ako nije imat će priliku ležati i razmišljati što je to uradio.

Postoji još jedna bitna razlika između Budimira i ostalih predsjednika.

Ovlaštenje čina pomilovanja daje se kao časna ovlast predsjedniku države, upravo iz razloga jer se smatra da samo institucija Predsjednika koja ima potporu naroda, ima legitimitet tako nešto učiniti. Taj čin pomilovanjam opet se radi  uz prethodnu konzultaciju predsjednika sa sudskim vještacima, psiholozima i slično.

Koliki je legitimitet naroda, ako je to činio, čak i pošteno, i bez primanja mita, Budimir od 2000 glasova prevarenih glasača , imenovan silom OHR-a i nacionalizmom većeg naroda, koliki je moralni, ljudski, politički, i na kraju predsjednički legitimitet  imao Živko kada je dao pomilovanje nekom ratnom zločincu ili ubojici, silovatelju?

Ne zanima to Rašićev list, oni samo možda, Budimiru vraćaju dug. Što je isto ok. Pa ste strane valja ih i razumijeti.

Vrijeme je da Dnevni list , platformaško duboko grlo za Hercegovinu, jedini bošnjački nacionalistički list na hrvatskom jeziku, krene vraćati dugo.

Nakupilo se gospođo. A kontrolori sve bliže…

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

MIKULIĆ: Demistifikacija narativa većinske hegemonije na Federalnoj televiziji

Sinoć sam gostovao u emisiji Odgovorite ljudima na Federalnoj televiziji. Iskoristio sam priliku da u društvu Jakoba Fincija, predsjednika...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com