Četvrtak, 28 ožujka, 2024

GAF UN-a: Tvrdi da su Bosanci i Hercegovci jednako sretni iako je indeks sreće u sunčanoj Hercegovini daleko veći

Must Read

UN-ova inicijativa ‘Mreža rješenja za održivi razvoj’ objavila je svoje četvrto godišnji izvješće o sreći u svijetu, uz koji je navedena i ljestvica zemalja po tome koliko su njihovi građani sretni
Švicarska je najsretnija zemlja, a BiH je zauzela 96. mjesto s ocjenom (4,94), stoji u najnovijem UN-ovom globalnom izvješću o sreći kojim se pokušava utvrditi razina sreće u 158 zemalja svijeta.
 
Od zemalja regije Hrvatska je na 62. mjestu s ocjenom 5,75., Slovenija je 55. (5,84), Crna Gora 83.(5,19), a Srbija 87.(5,12).
 
UN-ova inicijativa ‘Mreža rješenja za održivi razvoj’ objavila je svoje četvrto godišnji izvješće o sreći u svijetu, uz koji je navedena i ljestvica zemalja po tome koliko su njihovi građani sretni.
 
Lista je sastavljena na temelju Gallupovog globalnog istraživanja u više od 158 država, a ispitanici su stupanj sreće ocjenjivali od 0 do 10, pri čemu nula predstavlja najgori, a desetka najbolji mogući život.
 
Najsretniji su stanovnici Švicarske (prosječna ocjena 7,58), Islanđani (7,56), Danci (7,52), Norvežani (7,51) i Kanađani (7,42).
 
Najnesretnijih pet država na svijetu su Ruanda (3,46), Benin (3,34), Sirija (3,00), Burundi (2,90) i Togo (2,83).
 
Svjetski izvještaj o sreći za 2015. uključuje i analizu s područja gospodarstva, psihologije, zdravlja, BDP-a po glavi stanovnika, društvene podrške, očekivane životne dobi, percepcije korupcije i solidarnosti sugrađana.
 
(Fena/md)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Cvijanović: “Europski put BiH nemoguć uz postojanje neizabranog stranca koji nameće odluke i ruši državu”

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je RS "opredijeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com