Subota, 20 travnja, 2024

Njemci nam predlažu: Brendirajte Međugorje, Piramide, Stari most, Andrića, A. B. Šimića,…

Must Read

Njemačka organizacija „Friedric Ebert“ ponudila je u Banja Luci smjernice na koji način Bosna i Hercegovina treba brendirati 20 stvari po kojima zemlja može biti prepoznatljiva u svijetu, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Za stručnjake iz „Friedric Ebert“ organizacije u top 20 bosanskohercegovačkih brendova može ući sarajevska Baščaršija, Stari most u Mostaru, Međugorje kao jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu, piramide u Visokom.

Među bh. brendovima može se naći i hrana poput livanjskog i travničkog sira, banjalučki i sarajevski ćevapi.

Od prirodnih ljepota BiH može brendirati Neretvu, Kozaru i Sutjesku, olimpijske planine, vodopad u Jajcu, kanjon rijeke Vrbas.

BiH može brendirati i neka imena ljudi poput Ive Andrića, Antuna Branka Šimića, Branka Ćopića.

Iz organizacije „Friedric Ebert“ predlažu da BiH brendira i Sarajevo Film Festival, stećke, samostane, džamije i manastire, Troju u Gabeli, sevdalinke, a od kompanija koje mogu biti prepoznatljivi bh. brendovi predložili su tuzlansku sol i vina Žilavka i Blatinu.

Arheolog Semir Osmanagić rekao je ranije za agenciju Patria kako je BiH mala zemlja, ali da ima dvije svjetske atrakcije: Bosanske piramide i svetište u Međugorju, piše NAP.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

DODIK OPLEO PO BOŠNJACIMA: Vi nemate niti jednog stratišta jer ste vi ti koji ste ubijali. Vaše najveće stratište je Bleiburg. Bili ste Ustaše...

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik govorio je na 13. sjednici Narodne skupštine tog entiteta u BiH. U prvom obraćanju...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -