Subota, 20 travnja, 2024

NESVAKIDAŠNJA ROMANSA U LIVNU: Baka iz Glamoča poljupcem oživjela svog supruga

Must Read

Kako je baka iz Glamoča (pravi identitet osoba poznati autoru priče) poljupcem oživjela svoga supruga, na zaprepaštenje liječnika Županijske bolnice u Livnu.

 Ovu istinitu priču s Internog odjela Županijske bolnice u Livnu donosimo iz „druge“ ruke, onako kako smo je čuli od osoblja tog Odjela, a dogodila se početkom travnja mjeseca ove godine, dakle, nedavno.

Na Interni odjel dovezen je starac M. ( rođen 1935.) iz Glamoča, koji je doživio srčani infarkt. S njim je u pratnji, uz ostale, bila i njegova supruga-baka Janja (nazovimo je tako!), desetak godina mlađa od njega.

Liječnici su ga uspjeli reanimirati, njegova supruga bila je stalno uz njega, ali su ga svakodnevno posjećivali i sin i kćerka.
„Dirljivo je bilo s koliko je ljubavi od supruge i djece bio okružen starac. Sin, iako u godinama, držao ga je za ruke, pričao s njim, a kada bi odlazio stalno je plakao i  pričao kako je dobar njegov otac bio cijeli život, te da ne može zamisliti da će ostati bez njega“, doznali smo od osoblja bolnice.
A baka Janja ga je zabavljala pričom kako će ga, čim izađe iz bolnice, voditi kod njegove prve ljubavi u Sombor. „Uvijek kada bih ga naljutila“, pričala je osoblju bolnice baka,“ govorio je kako će… otići nekoj svojoj nezaboravljenoj u Sombor, na što bih se nasmijala i tako je završavala naša svađa“.

Nakon nekoliko dana u bolnici, starcu M. je ponovo pozlilo i doktori su pomislili da se neće probuditi, da je s njim gotovo, pa su s hodnika zovnuli baku Janju da se „oprosti“ s djedom.
„Zar ćeš me ostaviti, dragi moj, a da se nismo ni pozdravili…oj, jadna ti sam…oj…“ počela je odmah s vrata plakati i kukati baka. Prišla je postelji na kojoj je ležao djed i počela ga ljubiti, dugo! Tako dugo dok nije otvorio oči i ustao s postelje!!! A baka se počela smijati i vikati :“Živ je!“

Kada su liječnici i medicinske sestre ušli u sobu, nisu mogli vjerovati vlastitim očima: starac je bio na nogama, a baka presretna!
Djed, naravno, nije ozdravio, ali je od bakinog poljupca „ustao od mrtvih“, na zaprepaštenje medicinskog osoblja.

Djeda su prevezli u bolnicu u Mostar na daljnje liječenje, gdje se i sada (utorak, 21.travnja, 2015.) nalazi, a među livanjskim liječnicima sada kruži nova, iskustvena, šala: „Ako mislite da starcima ne možete više pomoći, da ste ih otpisali, posljednja im je nada čudotvorni poljubac bake iz Glamoča, zovite je!“

Ljuba Đikić l Tomislavnews.com

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

DODIK OPLEO PO BOŠNJACIMA: Vi nemate niti jednog stratišta jer ste vi ti koji ste ubijali. Vaše najveće stratište je Bleiburg. Bili ste Ustaše...

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik govorio je na 13. sjednici Narodne skupštine tog entiteta u BiH. U prvom obraćanju...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -