Petak, 29 ožujka, 2024

ON I DALJE, BAŠ NIŠTA NE KUŽI: Ne poznaje ustav BIH, ne shvaća suprotstavljenost programa nositelja vlasti u BIH i nasjeo je na NGO prosvjede..

Must Read

Prošlogodišnji prosvjedi u veljači trebali su biti poziv na buđenje političarima u Bosni i Hercegovini i upozorenje da se nešto suštinski mora promijeniti i da građani žele da politički predstavnici koje su izabrali rade daleko više, a ne da se bore isključivo za osobne interese i stranačke privilegije, izjavio je u intervjuu za današnje “Oslobođenje” visoki predstavnik Valentin Inzko.

Inzko upozorava da građani žele da izabrani političari vrše vlast, a ne da bježe od posla.

”Građani su za rad, a ne za nerad. Iz te perspektive, razočaran sam da su političke stranke u Federaciji izgleda svu svoju energiju od izbora naovamo potrošile na prepirke s koalicijskim partnerima o raspodjeli funkcija”, poručio je.

Ocijenio je da je pet mjeseci nakon izbora najurgentnije pitanje uspostava vlasti na svim nivoima.

”Ova zemlja i njeni građani se sada suočavaju s toliko izazova: svaki dan koji prođe, a da vlast nije formirana, još je jedan izgubljen dan u borbi za bolji život, za zapošljavanje, borbu protiv korupcije i kriminala i za postizanje napretka na putu Bosne i Hercegovine k europskim integracijama. To nije ono za što su građani glasali. Građani očekuju ispunjenje obećanja danih tijekom predizborne kampanje, obećanja u vezi s ekonomskim razvojem, zapošljavanjem i boljim radom javnih službi. Sada je potrebno da političke stranke usmjere svoju energiju na konkretne mjere kako bi poboljšale životni standard običnih građana”, rekao je Inzko.

Naglašava da stagnacija mora biti zaustavljena i to je ono što stranke moraju imati na umu kada pregovaraju o raspodjeli poslova u okviru novoformiranih organa vlasti.

”Tijekom ovih razgovora, čini mi se da se ne spominje jedna bitna stvar: lideri su izabrani da bi predstavljali interese građana i radili u službi građana, a ne da ispunjavaju vlastite želje i interese. Interesi građana moraju konačno dobiti prioritet, a da bi se to dogodilo, potrebna je temeljita promjena načina vođenja politike u ovoj zemlji”, rekao je, između ostalog, Inzko za današnje “Oslobođenje”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com