Petak, 29 ožujka, 2024

Milan Mandilović: Izjasnio sam se kao ostali, pa neka sve ide dođavola!

Must Read

Milan Mandilović, ugledni sarajevski liječnik i kandidat Demokratske fronte (DF) za ministra rada i socijalne politike u Vladi FBiH, pojasnio je za Avaz zbog čega se odlučio izjasniti kao pripadnik ostalih, a ne Srbin, te na taj način odblokirati proces formiranja vlasti u Federaciji.

Mandilovića je rukovodstvo DF-a, sa Željkom Komšićem na čelu, prvobitno predložilo za ministra u Vladi iz reda srpskog naroda, iako se on na posljednjim izborima izjasnio kao pripadnik ostalih, što je utvrdilo i Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP BIH)

To je jedan od razloga što Vlada još nije izabrana, jer nije bila zadovoljena ustavna odredba o etničkoj pripadnosti predloženih kandidata.

– Sada sam postupio krajnje moralno i izjasnio sam se onako kako sam se i izjasnio na posljednjim izborima, a to je kao pripadnik ostalih. Mislim da je tako najpoštenije, jer se ja tako osjećam. No, što me stranka prijavila kao Srbina, to ja ne znam. Ja sam sada napisao da sam iz ostalih, pa neka sve više ide dođavola – kaže Mandilović.

Sarajevski liječnik tvrdi da se u priči o formiranju vlasti više posvetilo pažnje tko je koje nacionalnosti nego kako će Vlada uopće raditi, koga će zastupati. Mišljenja je da je konačno došlo vrijeme da se počne ozbiljno raditi te da vremena za gubljenje nema.

– U ovom teškom vremenu važan je narod, važna je država. Nitko nema pravo da zbog nacionalnog identiteta koči državu. Sve je ovo bilo nepotrebno. Ne znam što se to radilo. Dosta je više prebrojavanja krvnih zrnaca, ja sam taj, a ti si ovaj. Vlada mora raditi, a ne prebrojavati – kaže Mandilović.

On, kao i ostali stranački kandidati iz koalicije SDA – DF – HDZ BiH, očekuje da će sljedećeg tjedna biti imenovan u saziv Vlade, i to skoro pola godine nakon izbora.

Mandilović kaže da je ustavno uređenje države takvo kakvo jeste te da vjeruje da ćemo „dočekati da promijenimo Ustav, pa da onda više nitko ne razmišlja o etničkoj pripadnosti, nego o poslu”.

– Ta prebrojavanja i dovela su nas ovdje gdje jesmo – rekao je Mandilović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com