Srijeda, 24 travnja, 2024

JEBI GA, FAŠISTI SMO I PRIMJETILI SMO, INAČE NE BI: Katoličkom školskom centru 1.000 KM iz Proračuna, Bošnjačkoj gimnaziji 223.000 KM

Must Read

Evo što Sarajevski kanton pljačka ostalih 9 kantona kroz Zakon o raspodjeli PDV-a, pa tako kroz tih 9 kantona pljačka i većinske hrvatske kantone, no jadno je kada se u proračunu tog kantona, države u državi, radi očita protekcija jednih  i minorizacija druhih. Tako će našim parama, parama otetih od Livnjaka, Širkobriježana, Orašana, Mostaraca majorizirati hrvatske institucije u ovom kantonu a protektirati neke druge. Sarajevski kanton ima oko 350.000 ljudi, ekonomski je 2000 bio slabiji od Zapadnohercegovačkog koji ima negdje oko 100.000 ljudi. Da je porast ekonomije u ovom kantonu od 2000 do danas uznapredovala duplo, uspoređeno sa Zapadnohercegovačkim kantonom koji ima proračun manji od 70 milijuna maraka ali i sa ostalim kantonima u FBIH logično i realno  bi bi bilo da se proračun kantona Sarajevo kreće negdje od 210 do 420 milijuna maraka. No proračun ovog kantona gotovo je duplo veći, zahvaljujući činjenici da su i ove godine POKRALI Tuzlanski, Bihaćki, Zenički, Livanjski , Posavski, HNŽ i ZHŽ kanton. Tako je proračun države u državi gotovo 700 milijuna maraka! Deset puta veći od proračuna ZHŽ-a od koje je brojčano Sarajevski kanton veći tek 3,5 puta! Samo na  ovom primjeru vidljivo je koliki je ogroman iznos nepravde među kantonima u FBIH i kako zakon o raspodjeli PDVA mora pasti!

E sada, od 700 milijuna maraka, Vlada  Saraj begovata, odlučila je katoličkom školskom centru u Sarajevu dati 1000 km! Netko je postavio pitanje što će biti s Hrvatima u Sarajevu nakon što hrvatski kantoni napuste Federaciju, i oforme vlastiti entitet? Treba li na ovo pitanje uopće odgovor? Ako im je dobro 1000KM godišnje od Sarajevskog kantona super. Onda će im biti divno i dalje, jer će uz 1000KM od Sarajevskog entiteta, dobiti i tisuće maraka od hrvatskog. KAda bi im hrvatski entitet uplaćivao samo onu razliku koju Sarajevo godišnje ćopi iz hrvatskih kantona Hrvatima koji bi živjeli u BIH ali van većinske hrvatske federalne jedinice bilo bi jako dobro.

Valjda je sad jasnije što je to Federacije BIH. Okvir za pljačku velikih nad malima.

Vlada Sarajevske županije zakazala je za sljedeći utorak sjednicu na kojoj će se razmatrati Prijedlog Proračun ove županije u iznosu od 676.300.000 KM, što je za oko 50 milijuna više u odnosu na Nacrt ovog najvažnijeg dokumenta spomenute županije.

Inače, ova sjednica zakazana je kao hitna sjednica, i to na dan kada ističe i odluka o privremenom financiranju.

Ako prijedlog Proračuna ne bude usvojen županija će u potpunosti biti financijski blokirana, što znači da neće biti bilo nikakvih isplata za plaće, naknade, dodatke…

Iz Prijedloga Proračuna, koji će se u utorak naći pred zastupnicima, vidljivo je da je financijski najlošije prošao Katolički školski centar Sarajevo, koji je dobio 1.000 KM iz Proračuna.

Zanimljivo je kako se na ekonomskom kodu Prijedloga Proračuna, na samo jednom mjestu iznad KŠC nalazi Bošnjačka gimnazija, koja će ove godine iz Proračuna dobiti čak 223.000 KM.

Također se primijeti kako iznos koji je planiran za KŠC u ovoj godini isti prošlogodišnjem, dok će Bošnjačka gimnazija dobiti 21.000 KM više nego prošle godine.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Picula: Nekad sam bio prvi, sad sam posljednji na listi SDP-a. To sam htio

TONINO Picula (SDP) je odbio ponuđeno četvrto mjesto na listi SDP-a za europske izbore te odlučio u europsku izbornu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x