Petak, 19 travnja, 2024

SAD: Rusi pružaju podršku separatistima na istoku Ukrajine. Tisuće njih…

Must Read

Sjedinjene Američke Države su priopćile u srijedu da su “tisuće i tisuće” ruskih vojnika i njihove vojne opreme prisutni na istoku Ukrajine kao podrška separatističkim pristalicama Moskve koji se bore protiv snaga iz Kijeva.

”Rekla sam da su prisutne tisuće i tisuće vojnika”, odgovorila je pomoćnica državnog tajnika Victoria Nuland, nakon pitanja komisije američkog kongresa o broju ruskih trupa koje bi se trenutno mogle nalaziti na pobunjeničkom istoku Ukrajine.

”Od prosinca, Rusija je prenijela stotine komada vojnog materijala, uključujući tenkove, oklopna vozila (…) tešku artiljeriju.

Ruska vojska ima vlastitu zapovjednu strukturu na istoku Ukrajine, koja ide od generala do manje gradiranih zapovjednika”, dodala je Nuland.

Ona je, međutim, odbila reći više o broju ruskih trupa koje bi se mogle nalaziti na istoku Ukrajine, tvrdeći činjenicu da njeno obraćanje u komisiji vanjskih poslova u predstavničkom domu nije iza zatvorenih vrata, već je kvalificirano kao “nije povjerljivo”.

U utorak su Barack Obama, Francois Hollande i Angela Merkel obećali “oštru reakciju” zapada u slučaju “velikog prekida” primirja na pobunjeničkom proruskom istoku Ukrajine i pozvali na pojačanje uloge OSCE-a u praćenju ovog primirja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Potresno svjedočanstvo pokolja u Trusini: Milka Drljo opisala pakao kroz koji su prošli Hrvati u Konjicu

Povodom 31. obljetnice stradanja Hrvata u selu Trusina pogledajte potresno svjedočanstvo Milke Drljo koja je izgubila toga dana i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -