Subota, 20 travnja, 2024

DODIK PODRŽAO DEKLARACIJU HNS-a: Ne znam zašto Sarajevo diže dreku oko federalizacije, to je fer i jedini put da BIH opstane, ili RS odlazi u nezavinost…

Must Read

 Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik podržao je u utorak zahtjev stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) koje su na subotnjem zasjedanju u Mostaru zatražile uspostavu većinske hrvatske jedinice u BiH ocjenjujući preustroj u tri republike jedinim načinom da BiH preživi kao država.

“Hrvati imaju pravo da definiraju svoje političke pozicije i nisam uopće uznemiren zbog toga. Ne znam zašto svi padaju u nesvijest zbog te deklaracije”, rekao je Dodik u utorak u Banja Luci upitan o deklaraciji HNS-a BiH koju je podupro i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je zbog toga dobio vrlo žestoke kritike bošnjačkih stranaka iz Sarajeva.

Sve moraju dogovoriti Bošnjaci i Hrvati

Dodik je pojasnio kako Bosna i Hercegovina može preživjeti kao zajednička država samo kao konfederalna unija triju država, republika u okviru BiH.

“Ako BiH nije tako uređena, onda mi moramo ganjati svoj put u samostalnost”, dodao je čelnik Republike Srpske.

Pri tome je pojasnio da bi se oko eventualnog osnivanja trećeg entiteta trebali dogovoriti Bošnjaci i Hrvati.

Zbog potpore inicijativi o federalizaciji BiH kojom bi se ostvarila jednakopravnost Hrvata, oštro su reagirale probošnjačke stranke SDP BiH i Demokratska fronta.

Demokratska fronta Karamarkove izjave nazvala ekstremističkim kojima otvoreno priziva secesiju i podjelu Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: narod.hr/h

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

DODIK OPLEO PO BOŠNJACIMA: Vi nemate niti jednog stratišta jer ste vi ti koji ste ubijali. Vaše najveće stratište je Bleiburg. Bili ste Ustaše...

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik govorio je na 13. sjednici Narodne skupštine tog entiteta u BiH. U prvom obraćanju...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -