Četvrtak, 25 travnja, 2024

Izetbegović: Vlast možemo formirati i bez DF-a, nadam se da će promijeniti mišljenje, kao što su ga i do sada mjenjali

Must Read

Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA kazao je uoči početka Kolegija ove stranke da Federalnu vladu mogu formirati i bez DF-a, ali da će još jednom pozvati predstavnike ove stranke da se pokuša napraviti jedna stabilna koalicija. No, kako je kazao, bez obzira na sve “život ide dalje”.

– Nadam se da mogu promijeniti mišljenje kao što su i do sad mijenjali. Nadamo se da će se DF vratiti, da ćemo stabilizirati stvari, a ako se ne vrati, tražit ćemo alternative ili ćemo ići u manjinsku vladu, ali dalje više čekanja nema.

Na pitanje novinara je li moguć novi koalcijski partner, on je kazao: – Sve je moguće, dodajući da o tome više ne želi špekulirati.

Rekao je da bi izlazak DF iz Vlade Federacije mogao imati utjecaj i na formiranje vlasti na županijskoj razini

– Ali ja ne mogu predvidjeti ponašanje DF-a, kazao je Izetbegović, kako piše Dnevni avaz.

Senad Šepić, potpredsjednik SDA kazao je prije početka Kolegija stranke da očekuje da će formiranje vlasti s parlamentarnom većinom koja je započela pregovore biti uspješno realizirano, te da očekuje da će Vijeće ministara biti formirano u zakonskom roku do 11. ožujka.

Govoreći o odluci DF-a da ne sudjeluje u pregovorima o uspostavi vlasti u Federaciji, on je kazao da razumije poziciju DF-a ali da ova stranka mora pokazati maksimalnu odgovornost prema svojim biračima i biti dio konstruktivnih riješenja oko formiranja vlasti na razini Federacije.

Što se tiča HDZ-a, Šepić je rekao moraju preispitati svoje stavove.

Nakon kraha jučerašnjih pregovora SDA, Demokratske fronte i HDZBiH o raspodjeli ministarskih resora u Vladi Federacije BiH, i odustajanja DF-a od bilo kakvog ućešća u Vladi FBiH, danas se u Sarajevu održava sjednice Kolegija i Predsjedništva SDA.

Kako je za “Avazov” portal rekao Amir Zukić, glavni tajnk SDA, vrh stranke će osim o daljim koracima u formiranju vlasti na federalnoj i državnoj razini razgovarati i o predstojećoj sjednici Glavnbog odbora i zakazivanju dugo očekivanog Kongresa SDA.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Koja je uloga sarajevske influencerice unutar razbijenog narkokartela

Završeno je prvo ročište za petoricu osumnjičenika uhićenih u operaciji "Black That 2", za koju su zatražene i oslobođene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -