Petak, 19 travnja, 2024

ULAGANJA Češka spremna investirati u BiH

Must Read

Ekonomska suradnja između BiH i Češke se razvija u pozitivnom smjeru. BiH je jedna od pet prioritetnih zemalja za Češku u svijetu, kazao je u petak u Sarajevu Petar Kašička, savjetnik pri Češkoj ambasadi u BiH, piše eKapija.ba.
“Češka u BiH pomaže nekoliko sektora sa 2,5 do tri milijuna eura godišnje. U pet zadnjih godina razmjena između BiH i Češke je porasla za 60 posto”, kazao je Kašička naglašavajući kako su dva pozitivna trenda u BiH koja se odnose na povećan procenat uvoza i izvoza.
Izvoz iz BiH u Češku 2012. godine bio je u omjeru 2:1, dok je 2014. godine dosegao 90 posto.
Dobri trendovi smatra Kašička jesu i to da se zadnjih godina iz BiH sve manje izvozi sirovina, a više gotovih proizvoda.
“Iz BiH se izvozi 50 posto sjedišta za automobile, dijelova za motore i namještaja”, kaže Kašička, ističući kako u Čekoj postoji puno tvrtki koje su spremne investirati u BiH. Stoga je smatra uslijed ekonomske suradnje i uvijeta na tržištu jako bitno da funkcionira i podrška države.
“Najbolje mjerilo za investitore je investirati tamo gdje postoje uspješne investicije”, dodaje Kašička. Smatra kako će se većina problema u BiH riješiti pridruživanjem EU.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -