Četvrtak, 28 ožujka, 2024

ČUDO JE LEXAURIN: Javio se neki novi tolerantni Suljagić, može sve, kaže, i nikog nije napao u priopćenju. Psiholozi u šoku…

Must Read

Demokratska fronta neće biti kočničar niti će blokirati uspostavu manjinske vlade SDA-HDZBIH ili bilo koju drugu koaliciju koja bi formirala Vladu Federacije BiH, jer građani ove zemlje ne smiju biti kolateralna šteta niti trpjeti to što stranke ne mogu da se dogovore, kaže za bh. novinsku agenciju Patria član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić.

Suljagić dodaje da od jučer, kada su prekinuti pregovori, formalno ne postoje nikakve prepreke da se formira Vlada FBiH bez DF-a.

– Ukoliko SDA odluči da ponovo sjednemo za pregovarački sto, onda krećemo ispočetka. Sve dosadašnje kompromisne ponude koje smo nudli zaboravljamo, i izlazimo sa novim zahtjevima, navodi Suljagić.

Što se tiče Vijeća ministara BiH, DF je čvrsto opredijeljen da ostane u njemu, i da ovog trenutka ukoliko ih mandatar Denis Zvizdić pozove na konsultacije oni imaju spremna imena svojih kandidata.

– Ostajemo u Vijeću ministara, a što se nas tiče Vlada FBiH može biti formirana i bez nas. Imat će našu podršku u Parlamentu FBiH i sve što je u interesu građana mi ćemo podržati, ističe Suljagić.

Uoči početka današnje sjednice Kolegija SDA zamjenik predsjednika ove stranke Bakir Izetbegović je kazao da Federalnu vladu mogu formirati i bez DF-a, ali da će ih još jednom pozvati da se pokuša napraviti stabilna koalicija.

– Nadam se da mogu promijeniti mišljenje kao što su i do sad mijenjali. Nadamo se da će se DF vratiti, da ćemo stabilizirati stvari, a ako se ne vrati, tražit ćemo alternative ili ćemo ići u manjinsku vladu, ali dalje više čekanja nema, kazao je Izetbegović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Cvijanović: “Europski put BiH nemoguć uz postojanje neizabranog stranca koji nameće odluke i ruši državu”

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je RS "opredijeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com